Роналдо: Може би Меси се нуждае повече от мен, отколкото аз от него

Ювентус е най-добрият колектив, в който съм играл, допълни звездата

Роналдо: Може би Меси се нуждае повече от мен, отколкото аз от него
Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо даде интервю съвместно за Gazzetta dello Sport и Corriere dello Sport, в което разкри как се чувства в Торино, как приема избора на Лука Модрич за най-добър в света и дали му липсва съперничеството с Лионел Меси.
 
“Дали ми липсва Меси? Не… Играл съм в Англия, Испания, Италия, Португалия, вдигнах трофей с националния отбор… а той все още е в Испания. Може би Меси се нуждае повече от мен, отколкото аз от него. За мен животът е предизвикателство.
 
Харесва ми да правя хората щастливи. Бих се радвал да дойде в Италия някой ден. Както аз, нека приеме ново предизвикателство. Той е фантастичен играч, добър човек. Това е новият ми живот и аз съм щастлив”, заяви CR7.
 
“Мисля, че всичките тези години заслужавам “Златната топка”. Работя за това, но ако не я спечеля, не е краят на света. На терена правя всичко възможно, за да я спечеля. Цифрите не лъжат, но не мисля, че ставам по-нещастен, ако не я спечеля.
 
Имам фантастични приятели, семейство, играя в един от най-големите клубове. Мислите ли, че ще се прибера у дома и ще започна да плача? Да, разочарован съм, но животът продължава, както и усърдната работа. Поздравления за Модрич, заслужи я, но през следващата година отново ще се видим и ще направим всичко възможно отново да сме там, ако ме разбирате”, сподели той.
 
“Шампионската лига не трябва да е мания за Ювентус, но този отбор е много силен. (…) Няма да е справедливо да спомена само някои от моите съотборници. Мога да кажа обаче, че това е най-добрият колектив, с който съм играл.
 
 
Тук сме един отбор. На други места някой се чувства по-голям от останалите, но тук всички мислят в една посока, човечни са, искат победата. Ако Дибала или Манджукич не вкарат, те пак са щастливи, усмихват се. Макар че и в Мадрид са човечни, тук се усеща повече. Много е различно от Мадрид, тук всички сме по-задружни”, довери португалецът.
 
Запитан за евентуален дуел с Реал Мадрид в Шампионската лига, той отговори: “За мен е едно и също. Миналото е минало. Сега искам да печеля за Ювентус. Трябва да защитавам тези цветове и останалото не се брои. Ако играя срещу Мадрид, ще се опитам да дам най-доброто от себе си”.
 
Относно евентуални нови трансфери в Ювентус, Роналдо заяви:
 
“Виждам, че се пише за Хамес, Бейл, Асенсио… но за да бъда честен, ще кажа, че Ювентус не се нуждае от други футболисти. Трябва да говорите с президента. В бъдеще време не зная. Марсело е силен. Отваряме врата за добрите играчи, а Марсело е един от тях”, каза още Кристиано.

 

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки