Соколов и Лубе бият в дебюта на новия треньор

Българинът завърши със скромните за възможностите си 10 точки

Соколов и Лубе бият в дебюта на новия треньор

Волейболният национал Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) записаха втора поредна и общо 10-а победа в италианската Суперлига. Българинът и компания спечелиха с 3:1 (22, 21, -17, 18) домакинството си на БКК (Кастелана Гроте) в изтеглен мач от 12-ия кръг, игран тази вечер пред близо 2500 зрители в зала "Еуросуоле Форум".

 
Непосредствено преди срещата от Лубе обявиха новия треньор Фердинандо Де Джорджи, който е подписал договор за две години. 57-годишният специалист заменя напусналия Джампаоло Медей и се завръща начело на тима, след като беше наставник в периода 2005-2010 година. В този период Фефе Де Джорджи спечели една титла на Италия (2006), две Купи на страната (2008 и 2009), две Суперкупи (2006 и 2008) и една Купа на CEV (2006). Все пак, в тази среща Лубе бе воден от Марко Кампери, който ще остане помощник треньор и при Де Джорджи.
 
Лубе е на второ място във временното класиране с 10 победи, 2 загуби и 27 точки, но преди изиграването на останалите срещи от кръга утре. 
 
В следващия, последен 13-и кръг от полусезона Соколов и съотборниците му ще гостуват на Тонно Калипо Калабрия (Вибо Валентия), с националът Тодор Скримов в състава си. Мачът е следващата неделя (23 декември) от 19,00 часа българско време.
 
Цецо Соколов игра цял мач за Лубе и завърши със скромните за него 10 точки (2 блока, 1 ас и 32% ефективност в атака) за успеха. Най-полезен за домакините бе Османи Хуанторена с 18 точки (3 блока, 45% ефективност в атака и 63% позитивно посрещане), а Йоандри Леал добави още 14 точки (1 ас, 57% ефективност в атака и 38% позитивно посрещане) за победата. Трябва да се отчете и страхотната игра на бразилският разпределител Бруно Резенде, който приключи със 7 точки, от които 6 аса! 
 
За тима на Кастелана Гроте бразилският диагонал Ренан Буяти реализира 19 точки.
Девойките на Варна ДКС продължават напред

Вижте подробности

Чивитанова и Александър Николов продължават битката в Италия

Верона на Радостин Стойчев отпадна в четвъртфиналите

Левски спечели волейболното дерби с ЦСКА след драма с пет гейма (ВИДЕО)

"Сините" триумфирха с 3:2 гейма

Дея спорт завърши с победа редовния сезон при жените

Останалите 3 мача от кръга са в петък

ОБЗОР: Берое удари Левски, ЦСКА с успех в НВЛ

Пирин (Разлог) изненадващо би Дея спорт в Бургас – резултати и класиране

Кметът на Добрич се срещна с президента на БФ Волейбол Любо Ганев

Вижте подробности

Пирин Разлог не се затрудно срещу ЦСКА

Победа с 3:1 в Разлог прати домакините на седмото място

България отново приема важно събитие на Европейската волейболна централа

Вижте какво е то

Мартин Стоев за националния тим: Проблемът не са парите

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки