Емил Велев: Стига оправдания от Славиша Стоянович

Треньорът се самопредложи да смени словенеца

Емил Велев: Стига оправдания от Славиша Стоянович
Анкета сред бивши треньори на Левски за работата на сърбина със словенски паспорт Славиша Стоянович на „Герена", направи „Тема спорт". В нея се включиха трима специалисти, като един от тях бе Емил Велев - последният наставник, направил сините шампиони - това се случи през 2009 година. Въпросите, които бяха зададени са:
- Трябва ли Славиша Стоянович да остане начело на Левски и през втория дял от първенството?
- Виждате ли по-подходящ треньор, който да поеме отбора в момента, и ако да - кой?
- Къде намирате грешките и позитивите в работата на Стоянович?
Ето и какво отговори Емил Велев. 
 
1. Мога да направя едно сравнение. Ако беше български треньор, много отдавна да е забравил, че е наставник на Левски. Сега виждаме разни оправдания от Славиша Стоянович, че отборът не е подготвен от него, селекцията не е негова. Ако не ме лъже паметта - вече от шест месеца е в клуба. В края на полусезона всички отбори играят силно, само с Левски не е така. Нито са се изморили, нито са играли в Европа, нито са се борили за купата.... Оправданията може би минават за по-широката общественост, но за хора, които разбираме от това нещо, няма как да стане.
 
2. Виждам подходящи българи. Но нещата пак опират другаде. Пак се спряга Мъри Стоилов за треньор на Левски. Той няма как да се върне в клуба. В момента е на съвсем друго ниво и си има цели. Аз може би съм вариант, но както виждате, вече десета година не се сещат за мен. Има опция и да се доведе голям треньор, както беше с Авраам Грант. Но това така и не стана. Взимат се чужденци на средно ниво. Това се отнася не само до Левски, а същото е и в ЦСКА. Не мога да кажа дали трябва да бъде сменен треньорът на Левски, но според резултатите и играта, които показва отборът в последните мачове, май няма значение кой ще е наставник. Тимът не играе нищо.
 
3. 3а момента няма позитиви. Клубът се гради върху обичта на публиката, на половин България. Но критериите вече са много завишени. Какви футболисти се докарват в отбора, какви българи играят. Обикновено лидерите в такива тимове трябва да са българи. Играчи, които да знаят какво означава името Левски, историята на клуба. А сега ние имаме Габриел Обертан. Дори на другите чужденци имената не им ги знам. Преди имаше един Роман Прохазка, който необяснимо защо не пожелаха да го оставят в отбора. Имаше и други чужденци, които са допринесли за развитието на Левски като Седрик Бардон, Дарко Тасевски, Лусио Вагнер, Жоазиньо - когато в отбора все още беше Наско Сираков. Целият този процес е нарушен. Сега, след като г-н Спас Русев докарва играчите, на какво ниво искате да е Левски? Трябва да се съобразяваме с това, което има в момента - как да играе по-силно този отбор, с кого? Пак се изпусна всичко. Не виждам светлина в тунела. Сега ще се започне отново някакво докарване на нови футболисти и махане на тези, които са играли до момента. И пак няма да стане нищо, а ще се започне отново да се отработва схема... Всичко опира до това дали имаш футболисти или не. Тези заигравки с публиката на Стоянович са изтъркана марка. Как много обичал публиката на Левски, еди какво си... Да си хваща пътя през границата и кой от къде е. Явно, че в момента Левски на треньори не може да случи. На този етап и Тодор Симов може да е наставник на отбора. Какво толкова лошо беше при него, когато води тима? Само че тук не се дава път на българи, защото не е модерно. Трябвало било да изглеждаме като европейски отбор.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки