Халеп отнесе Винъс Уилямс, провали сблъсъка между сестрите от САЩ

Мугуруса надигра Бачински и продължава напред в Мелбърн

Халеп отнесе Винъс Уилямс, провали сблъсъка между сестрите от САЩ
Лидерката в световната ранглиста и финалистка от миналата година Симона Халеп записа впечатляваща победа в третия кръг срещу американската ветеранка Винъс Уилямс.
 
Румънката спечели с 6:2, 6:3 за само 1 час и 17 минути и това на практика се оказа най-лесната й среща от началото на турнира.
 
На 1/8-финалите Халеп ще има обаче още по-тежка задача, тъй като ще се изправи срещу по-малката сестра на Винъс - Серина, която по-рано днес даде само три гейма на украинката Даяна Ястремска (6:2, 6:1).
 
В първите три гейма нямаше пробиви и Винъс Уилямс имаше аванс от 2:1, но Халеп взе инициативата и със серия от 5 поредни гейма спечели първия сет. В самото начало на втората част двете тенисистки си размениха по един пробив, а до 3:3 38-годишната Винъс бе равностойна на съперничката си, след което румънката доминираше на корта и с 6:3 спечели сета, а с това  и мача.
 
Третия кръг преодоля и поставената под №18 в схемата Гарбине Мугуруса. Испанката надделя със 7:6 (5), 6:2 над швейцарката Тимеа Бачински. Двубоят започна с разменени пробиви, а в петия гейм Бачински отново направи брейк и поведе с 4:2. Мугуруса обърна резултата до 5:4 в своя полза, а при 6:5 имаше сетбол при сервис на швейцарката. Тимеа обаче се спаси и се добра до тайбрек, в който Мугуруса поведе с 5:2 и изглеждаше близо до успеха в първия сет. Испанката допусна два поредни минипробива и резултатът стана 5:4, но следващата точка бе за бившата лидерка в световната ранглиста - 6:4. Бачински отрази нов сетбол, но Мугуруса все пак сложи край на частта със 7:5 в тайбрека.
 
Вторият сет също започна са разменени пробиви и Бачински дори водеше с 2:1, но със серия от 5 поредни гейма Мугуруса прекърши съперничката си.
 
В следващия етап от турнира испанката ще мери сили с победителката от двубоя между чехкинята Каролина Плишкова (№7) и италианката Камила Джорджи (№27).

 

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки