Боби Михайлов и Емо Костадинов дойдоха първи да се сбогуват с Иван Вуцов

Много хора и легенди на българския футбол пристигнаха за поклонението

Боби Михайлов и Емо Костадинов дойдоха първи да се сбогуват с Иван Вуцов
Президентът на БФС Борислав Михайлов беше един от първите, които пристигнаха на поклонението пред Иван Вуцов на Националния стадион „Васил Левски“.
 
Той беше придружен от зам.-изпълнителния директор Антон Попов и члена на Изпълкома на футболната ни централа Емил Костадинов.
 
Тримата влязоха да си вземат последно сбогом с легендата на българския футбол още преди 10 часа, когато официално започна траурната церемония.
 
Както е известно, Иван Вуцов почина в петък на 79-годишна възраст. Борислав Михайлов остана безмълвен пред медиите, след като поднесе цветя и се прости с бившия футболист, треньор и ръководител.
 
Много хора идват на поклонението, сред тях са доста легенди на Левски от близкото и далечното минало, както и други популярни личности от българския футбол като новия изпълнителен директор на Левски Павел Колев и футболната легенда Кирил Ивков.
 
"Иван Вуцов ни учеше нас младите. Той беше човек, който помагаше на всички. Когато кажеше нещо, настояваше, докато не се случи. Ние бяхме съседи, децата ни израснаха заедно. Беше работар, вършеше цялата работа", коментира друга легенда Кирил Ивков.
 
"Иван Вуцов беше първият треньор, който ме взе. Ако не беше той, нямаше да има Левски, ЦСКА, 94-та година. Беше много суров човек. Не познавам друг, който да разбира толкова футбол", заяви пред журналистите бившият футболист Емил Кременлиев.
 
На поклонението присъства и съпругата на Георги Аспарухов-Гунди - Величка, както и изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков.
"Това е първият човек, който ме взе в националния отбор. Човекът, който видя нещо в мен. Безспорно голям ръководител", каза през сълзи друга легенда на българския футбол Бончо Генчев.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки