Дяков: Дерменджиев да се нареди с Левски след Лудогорец

Капитанът на Лудогорец призна за разговори с клуба да остане там след края на кариерата си

Дяков: Дерменджиев да се нареди с Левски след Лудогорец
За капитана на Лудогорец - Светослав Дяков, съвсем спокойно може да кажем, че е един от футболистите, които са с основна заслуга за успехите, които “орлите” жънат в България и Европа. Сърцатият халф, който вече повече от седем години е лидер на отбора, винаги изказва своето мнение. Дори, когато Лудогорец е загубил някой мач, Дяков не се крие, а застава пред медиите. В повечето случаи анализите му са точни, като прави впечатление, че не се оправдава, а търси причината в самия себе си и в своите съотборници. И този път Светльо не изневери на стила си и бе напълно откровен, въпреки че си пролича, че говори с болка за националния отбор на България. Дяков заяви, че Хубчев не му е казал нито дума каква е причината да не попада в селекцията му. Той споделя, че е разочарован от треньорското ръководство на националния отбор. Футболистът призна, че е водил разговори с шефовете на Лудогорец за пост в клуба след края на кариерата си, но те не са били конкретни, тъй като в този момент изцяло е съсредоточен в изявите си на терена. Дяков се надява Георги Дерменджиев да постигне успехи с Левски, но му пожела да се нареди след Лудогорец в крайното класиране. Ето какво още каза футболистът пред Спортал.   
 
- Светло, здравей! Как върви подготовката на Лудогорец? Лично ти как се чувстваш?
 
- Върви добре. На този етап всичко е по план. Провеждаме луди тренировки. Готвим се доста сериозно. Натоварванията са тежки и сме малко уморени, но на този етап от подготовката това е напълно нормално.
 
- Лудогорец взе двама от най-добрите български играчи. Ти като капитан на отбора доволен ли си от привличането на Пламен Илиев и Серкан Юсеин?
 
- Щастлив съм, че Лудогорец привлече Пламен и Серкан. Доволен съм, че българската колония в тима се увеличава. И двамата са много добри футболисти и съм сигурен, че ще ни помогнат да постигнем целите си. Пламен Илиев е много добър вратар. Играе доста успешно в националния отбор. Не случайно бе най-добрият вратар в румънското първенство. Серкан пък е талант и тепърва ще навлиза в големия футбол.
 
- Следиш ли как се развиват Левски и ЦСКА, които са конкуренти на Лудогорец. “Сините” ще вдигнат ли нивото с Георги Дерменджиев?
 
- Напълно естествено е да следя какво се случва в българския футбол. Следя всички отбори, не само Левски и ЦСКА. Качеството се повишава, което е добре. Какво да кажа за Георги Дерменджиев? Честно казано съм с много добри впечатления от него. Той безспорно е добър човек и треньор. Пожелавам му успех в Левски. Дано да се справи с тежката ситуация в Левски. Пожелавам му да успее, но успехите му да стигнат до място след  Лудогорец. 
 
- Как ще коментираш класацията “Футболист на годината”?
 
- Ще изкажа личното си мнение без да искам никого да ангажирам с него. В последните години тази класация изгуби стойност. 
 
- Напоследък се шуми около теб, че след края на кариерата си ще поемеш някакъв пост в Лудогорец…
 
- Имали сме някакви разговори с ръководството по този въпрос, но те не са били конкретни. Причината е, че аз съм съсредоточен изцяло върху представянето си на терена. Продължавам с футбола и искам да съм от полза на Лудогорец. Всички имаме желание да постигнем още успехи.
 
- Лудогорец безспорно е най-добрият отбор в България в последните 7-8 години. Отборът разполага с класни играчи като теб и Марселиньо, но и двамата не попадате в националния тим. Защо според теб Хубчев не те вика?
 
- Честно казано и до ден днешен нямам представа защо не ме викат в националния отбор. Не са ми казали нито дума. Когато си мъж, трябва да казваш причината в очите, а не да мълчиш. Разочарован съм от треньорското ръководство в националния отбор. Явно нямам качества за националния тим, но не обелват нито дума.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки