Дафовска: Краси Анев е страхотен, от останалите има какво да се желае

Непрекъснато предупреждаваме Владо Илиев да тренира по-малко, издава олимпийската шампионка

Дафовска: Краси Анев е страхотен, от останалите има какво да се желае
Президентът на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска похвали Красимир Анев за силните състезания в Световната купа по биатлон.
 
31-годишният ветеран от Самоков влезе два пъти в Топ 15 на последните състезания в Руполдинг (Гер). Той остана 12-и в масовия старт и 14-и в спринта.
 
„От останалите момчета има какво да се иска – заяви Дафовска, която е единствената българка с олимпийска титла в зимните спортове. - Митко Герджиков показва добри бегови резултати. Дано Владимир Илиев да промени нещо в оставащите състезания."
 
В момента Анев е 31-ви в генералното класиране за Световната купа. Владимир Илиев е 53-ти, а Герджиков 78-и. Общо 81 биатлонисти са печелили точки за ранглистата.
 
„Владимир Илиев смени приклад през новия сезон, но стреля още по-лошо. При него проблемът е, че претренирва. Не може да се спре и да се съхрани. Това му изиграва лоша шега на състезанията. За него възрастта не е проблем. На 31 е, но по-важното е как балансира между тренировки, състезания, възстановяване и почивки. Винаги го предупреждаваме да тренира по-малко", добави Екатерина Дафовска пред „България днес”. 
 
Големите очаквания пред отбора са от европейското първенство в Беларус (18-24 февруари). Традиционно на този форум биатлонистите имат по-големи шансове за медали, защото някои от най-сериозните имена не участват. Силните класирания пък осигуряват годишното финансиране на националите според критериите на Министерството на младежта и спорта.
 
„Краси Анев ще пропусне два старта от Световната купа в САЩ, за да бъде в най-добро състояние за европейското първенство. Останалите трябва да участват, защото се борим да запазим броя на квотите в Световната купа и за следващия сезон", разкри Дафовска. 
 
Шефката на федерацията е щастлива, че женската щафета показа добър резултат в Оберхоф. Момичетата завършиха 14-и. През сезона единствено Емилия Йорданова е спечелила точки за Световната купа - 7.
 
„Имаме очаквания за Милена Тодорова, която за първа година е при жените. За нея най-важното състезание е световното първенство за девойки. Даниела Кадева също показва хубави неща. Няма как засега да искаме някакви супер класирания от тях", похвали младите националки Екатерина Дафовска. Както се знае от тази година женския тим е поверен на бившия национал при мъжете Михаил Клечоров.

 

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки