Люпко Петрович: Може да вземем нови и през февруари

Подбираме много внимателно, за да не допуснем грешка, каза консултантът в ЦСКА

Люпко Петрович: Може да вземем нови и през февруари
ЦСКА не бърза със зимната селекция, като близо 20 дни след старта на зимната подготовка в отбора все още няма нови.
 
Това е истинска рядкост през последните години, тъй като армейците неизменно привличаха футболисти, ако не със започването на подготовката, то най-късно в средата на януари. Консултантът на клуба Люпко Петрович коментира процесите, свързани с намирането на нови попълнения.
 
"Не бързаме. Нови играчи може да вземем и през февруари. Селекцията е непрестанен процес, който на практика тече и по време на сезона. Подбираме много внимателно, за да не допуснем грешка. Не бива да рискуваме и да взимаме играчи само за да кажем, че сме привлекли такива.
 
Не ни трябва количество, а качество, което в действителност да вдигне нивото на отбора. Ако се намери такъв футболист, който е по-добър от настоящите - ще действаме", каза Петрович пред "Тема спорт".
 
"Мауридес е при нас и тренира нормално. Дали ще има трансфер на Десподов сега, не мога да ви кажа нищо по този въпрос. По принцип всичко е възможно", допълни Люпко.
 
ЦСКА предпочита да продаде Десподов в западно първенство, като трансферните прозорци там затварят на 31 януари. Поне на този етап обаче не се е появила информация за конкретна оферта за крилото, която да удовлетворява армейците.
 
ЦСКА се оглежда за попълнения най-вече в Латинска Америка и Скандинавия. Както е известно, първенствата там са основно в цикъл пролет - есен и договорите на играчите изтичат в края на годината. Така не е изключено армейците да се подсилят със свободни агенти от Южна Америка или Северна Европа.
 
ЦСКА на практика няма спешна нужда да търси попълнение, тъй като клубът не се е разделил с основна фигура. Както е известно, по-рано през тази седмица пропадна трансферът на Мауридес в Рапид Виена.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки