Чардафон с важна победа над Пирин в Гоце Делчев

В среща от 10-я кръг на първенството в А РХГ габровският тим надигра състава на Пирин 94 в Гоце Делчев

Чардафон с важна победа над Пирин в Гоце Делчев

 Много важна победа като гост постигна мъжкият хандбален отбор на Чардафон (Габрово). В среща от 10-я кръг на първенството в А РХГ габровският тим надигра състава на Пирин 94 в Гоце Делчев с 34:29 (17:10) и направи важна крачка към финалната четворка на шампионата.

 
С успеха Чардафон запази третото си място в класирането, като вече има пет точки аванс пред заемащият 5-ата позиция Пирин. Това беше и втора поредна победа за Чардафон от началото на 2019-а година. С актив от 17 точки габровският отбор е на 3-та позиция във временното класиране, само на точка зад втория Добруджа (Добрич) и на 5 от шампиона и лидер Локомотив (Варна), който отнесе като гост НСА с 43:17 (20:10) също в отложена среща от 10-ия кръг. С 15 точки е четвъртият – Спартак (Варна). В 12-я кръг Чардафон ще гостува на Локомотив в Горна Оряховица. Мачът е в неделя (3 февруари).
 
Христо Данаилов и съотборниците му изиграха силно първо полувреме в "Неврокоп Арена" и си осигуриха аванс от седем гола - 17:10. Домакините от Пирин реализираха първото попадение в срещата чрез Димитър Магдалинчев, но след това Чардафон пое контрола върху играта, поведе и започна методично да увеличава аванса си – 2:1, 5:2 и 8:4. Между 15-а и 20-а минута габровският тим записа ударна серия от шест безответни гола и резултатът стана 14:5. До края на полувремето домакините успяха само леко да намалят изоставането си за 10:17 на почивката. През втората част хандбалистите на габровския тим играха умно и успяха да запазят преднината си. Щурмът на домакините в последните 10 минути им донесе само по-почетна загуба – 29:34.
 
Георги Николов изигра силен мач и завърши с 8 попадения на сметката си. По 6 гола реализираха Марио Янчев и Димитър Петков, Христо Данаилов добави 5. За домакините от Пирин 6 гола отбеляза Петър Симеонов, по 5 пъти се разписаха Димитър Магдалинчев и Добри Тунтев. С гол дебютира и новото попълнение в състава на Чардафон - бившият капитан на младежкия национален отбор Павел Данаилов, който сподели след срещата: 
 
"Играхме много добре и в нападение, и защита. През целия мач водихме. Съперникът ни се опита да обърне в своя полза развоя на събитията, но не се получи, тъй като ние бяхме по-подготвени и играхме здраво в защита. Радвам се, че съм в състава на Чардафон и под ръководството на Христо Данаилов, който ме познава много добре - бил ми е треньор в Добруджа (Добрич) и в националния отбор. Посрещнаха ме много топло и си личи, че отборът е сплотен и има колектив. Надявам се да оправдая гласуваното доверие и ще дам всичко от себе си, за да покажа всичко на което съм научен в мачовете, който ни предстоят. Завръщам се в игра след лекуване на неприятната контузия, но вече се чувствам много добре и съм готов за нови битки с мъжкият хандбален тим на Габрово".
 
sport-gabrovo.com
Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки