Лестър измъкна точка от Ливърпул и запази интригата в Англия (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Мърсисайдци" изпуснаха шанс да дръпнат със седем точки на върха

Лестър измъкна точка от Ливърпул и запази интригата в Англия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лидерът в английската Висша лига Ливърпул завърши наравно 1:1 като домакин на Лестър в мач от междинния 24-ти кръг на първенството. 

Така момчетата на Юрген Клоп изпуснaха златен шанс да увеличат аванса си пред Манчестър Сити на седем точки, след като вчера "гражданите' загубиха от Нюкасъл с 1:2. Заснеженият "Анфийлд" обаче се оказа препъни камък за домакините и те взеха само точка от срещата. 

Двубоят започна по перфектен начин за домакините, които още в третата минута поведоха в резултата.  Фирмино намери Мане на границата на наказателното поле. Сенегалецът влезе навътре и стреля много точно в далечния ъгъл.

В осмата минута Алисон сгреши подаване, а Мадисън падна в наказателното поле след единоборство с Хендерсън и изрази претенции за дузпа. Сигнал не последва, а повторенията показаха, че контакт имаше, но той бе извън наказателното поле. 

В 41-вата минута Хари Магуайър събори Мане, който се откъсваше зад отбраната на гостите. Феновете на Ливърпул поискаха да бъде показан червен картон на централния бранител, но Мартин Атинсън го декорира в жълто. 

В добавеното време на първото полувреме Ливърпул допусна нелеп гол. Андрю Робъртсън направи нарушение около тъчлинията, последвалото центриране от свободния удар първоначално бе изчистено, но след това Чилуел върна с глава топката в наказателното поле. Магуайър бе изпуснат от Ван Дайк и стреля в близкия ъгъл за 1:1. 

След почивката играта продължи да бъде доста изравнена като до 60-та минута двата отбора си размениха по един неточен изстрел. В 50-ата минута Лестър пропусна добра възможност за пълен обрат. Чилуел задържа много добре в наказателното поле, след което намери Мадисън. Последният обаче реши да търси подаване, вместо да стреля, при положение че беше останал лице в лице с Алисон. 

След 75-та минута домакините обсадиха наказателното на "лисиците" като първо Фирмино стреля много опасно, а след това Матип и Андрю Робъртсън оптравиха изстрели покрай вратата. 

Две минути преди края на редовното време Даниел Стърдиж имаше шанс да донесе победата за домакините, но ударът му бе спасен от Шмайхел. В четвъртата минута на продължението пък Садио Мане имаше отличен шанс да вкара, но отново датският страж на гостите бе на мястото си. 

Така Ливърпул остава на върха във Висшата лига с 61 пункта и увеличен минимално аванс от пет точки пред Сити. Лестър пък са вече 11-ти с 32 точки. 

 

 

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки