Бивш швейцарски национал се изправя срещу Инфантино?

Рамон Вега мисли да се кандидатира за шеф на ФИФА

Бивш швейцарски национал се изправя срещу Инфантино?
Бившият швейцарски национал Рамон Вега обмисля да се кандидатира за поста президент на Световната федерация по футбол (ФИФА). Той все още не е издигнал официално кандидатурата си, но има срок до 5-и февруари да го направи.
 
Но за да се случи това, Вега трябва да има официалната подкрепа на пет национални футболни федерации. Новината най-напред беше разпространена от "Зюддойче Цайтунг," а след това мултиплицирана по света.
 
"Като се базирам на сериозния кураж, който нося в себе си, а също така и на позитивните реакции, които получавам от много страни, обмислям тази възможност много сериозно. Също така мисля, че за да има демократичен избор през юни, хората в световното футболно семейство трябва да получат повече от една гледна точка за развитието на играта", заяви 47-годишният Вега пред вестник "Зюддойче Цайтунг".
 
За момента единственият кандидат за поста президент е заемащият позицията в момента Джани Инфантино, който обаче довършва мандата на скандалния си предшественик Сеп Блатер от 2016-а година насам.
 
Вега е играл за националния отбор на Швейцария на Евро 96, а на клубно ниво за отбори като Грасхопърс, Тотнъм и Каляри. След края на футболната си кариера той работи като управител на активи в швейцарски банкови институции.
 
При евентуално излизане срещу Инфантино, той може да се надява на подкрепата основно на европейците, които са категорично против плановете на Джани Инфантино да увеличи формата на Световното клубно първенство и да създаде Лига на Нациите, подобно на стартираната през 2018-а такава от УЕФА.
 
Също така за Инфантино има подозрения, че опитва да прокара тези идеи заради 25-милионен компактен договор със спонсори, които искат да овладеят двата новосформирани турнира.

 

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки