Лацио изхвърли Интер за Купата след драма с дузпи (ВИДЕО)

Столичани ще срещнат Милан на 1/2-финалите

Лацио изхвърли Интер за Купата след драма с дузпи (ВИДЕО)
Лацио спечели с 4:3 след изпълнение на дузпи гостуването си на Интер от турнира за Купата на Италия. Редовното време завърши 0:0, а в продълженията двата отбора си размениха по едно попадение. Чиро Имобиле вкара за гостите, а Мауро Икарди изравни от наказателен удар в 125-ата минута. Двата отбора завършиха мача с по 10 души.
 
На полуфиналите столичани ще срещнат Милан, който победи с 2:0 Наполи във вторник. 
 
Другата полуфинална двойка също е ясна, след като Фиорентина разби със 7:1 Рома и си подсигури два мача срещу тима на Аталанта, които изненадаха всички на Апенините, надвивайки Ювентус с 3:0.
 
 
Първото положение в мача бе за гостите. В 10-ата минута Корея стреля с глава, но покрай вратата. Домакините опитаха да отвърнат с далечен удар на Марсело Брозович, който също не попадна в целта. 
 
В 28-ата минута Луис Алберто беше изведен сам срещу Самир Ханданович, но стреля право в него. Вратарят на Интер показа страхотен рефлекс и укроти топката. Две минути по-късно словенецът отрази и удар на Чиро Имобиле. 
 
 
След почивката Ханданович продължи с блестящите си изяви. Той отрази последователно удари на Луис Алберто и Сенад Лулич. 
 
Така се стигна до 62-та минута, когато “нерадзурите” направиха грандиозен пропуск. Жоао Марио опита да изненада Стракоша с далечен удар. Стражът на Лацио изби неуверено топката право на крака на Антонио Кандрева. Опитният полузащитник обаче не успя да я насочи в опразнената врата. 
 
 
 
В 77-ата минута Весино засече центриране с глава, но Стракоша отрази. В 88-ата минута резервата Кайседо можеше още с първото си докосване да класира Лацио за полуфиналите. Еквадорецът бе изведен сам срещу Ханданович и стреля с неудобния си десен крак в близкия ъгъл, но стражът на Интер отново спаси. 
 
В добавеното време на продълженията Стракоша спаси удар на Политано, топката попадна у Лаутаро Мартинес, който обаче пропусна на празна врата. 
 
 
 
В средата на първото продължение домакините поискаха дузпа, след като Милинкович-Савич бутна Мауро Икарди, към когото бе насочено центриране от свободен удар. Реферът Розарио Абисо се консултираше с асистентите си близо две минути, но не посмя да посочи бялата точка. 
 
В 108-та минута Чиро Имобиле най-после успя да отбележи, след като получи пас в наказателното поле и от сложна ситуация успя да отправи удар, при който Ханданович беше безпомощен. 
 
 
В 116-та минута Квадво Асамоа беше изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Милинкович-Савич. И въпреки това Интер оцеля и удължи агонията си! В 125-та минута Милинкович-Савич направи нарушение на границата на наказателното и този път реферът Абисо отсъди дузпа. За протестите Стефан Раду получи втори жълт и съответно червен картон. Мауро Икарди беше точен от бялата точка - 1:1. 
 
При дузпите стражът на Лацио Стракоша направи две страхотни спасявания при ударите на Лаутаро Мартинес и Раджа Наингола, а от римляните пропусна само Риза Дурмиши.  

Интер - Лацио 3:4 след узпи (1:1)

0:1 Чиро Имобиле (118)

1:1 Мауро Икарди (120+5- дузпа)


Стартови състави:

Интер: Ханданович, Дамброзио, Шкринар, Миранда, Асамоа, Брозович, Галярдини, Борха Валеро, Кандрева, Политано, Икарди

Лацио: Стракоша, Ачерби, Уолъс, Раду, Марушич, Лулич, Луис Алберто, Лукас Лейва, Милинкович-Савич, Корея, Имобиле

Монца открадна точка от Лацио в последния момент

Двата тима завъртяха равенство 2:2

ПСЖ вади 80 милиона евро за Тюрам от Интер през лятото

Парижани искат на всяка цена френския национал

Нюкасъл не срещна никакви трудности с Бърнли (ВИДЕО)

"Свраките" вкараха четири гола на противника

Реал (Мадрид) смачка Кадис и може да стане шампион още днес (ВИДЕО)

"Кралете" надвиха противника с 3:0

Уест Хем може да загуби Калвин Филипс до края на сезона

Халфът е получил контузия

Нотингам направи важна крачка към спасението (ВИДЕО)

Форест стигна до победа с 3:1 над Шефилд Юнайтед като гост

Дортмунд смачка Аугсбург, вкара цели пет гола във вратата на гостите (ВИДЕО)

Рурците показаха отлична игра

В Англия искат победителят във ФА Къп да вземе квота за Шампионска лига

Вижте подробности

Байерн плаща 30 млн. евро компенсация за треньор?

Треньорът на Бенфика Рогер Шмид може да поеме баварците

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки