Bild: Байерн уреди Люка Ернандес

"Баварците" ще платят откупната клауза на защитника

Bild: Байерн уреди Люка Ернандес

 Защитникът на Атлетико Мадрид Люка Ернандес може да бъде считан за сигурно ново попълнение на Байерн (Мюнхен), твърди Bild. Според изданието клубът и играчът вече са се споразумяли за негов трансфер, като през лятото баварците ще платят откупната му клауза, която е в размер на 80 млн. евро.

 
Както е известно, за такава сделка се заговори още по време на зимния трансферен прозорец, но самият Ернандес прецени да не напуска мадридския тим по средата на сезона. Вестникът допълва, че в преговорите между двете страни се е включил и известният италиански агент Джовани Бранкини, с чиято помощ в миналото в Мюнхен пристигнаха Лука Тони, Джосеп Гуардиола и Хамес Родригес. Испанското предаване El Transistor подкрепя информацията, съобщавайки, че бранителят е отказал да подпише нов договор с настоящия си отбор и че ще го напусне след края на сезона.
 
Междувременно, обявеният като първо лятно попълнение на Байерн Бенжамин Павар говори пред Bild за Ернандес, с когото заедно станаха световни шампиони с Франция на Мондиал 2018. “Люка и аз сме много добри приятели. Би било страхотно и той да се присъедини към Байерн. Той доказа, че е голям играч. Да сме заедно първо във Франция, а след това и в Байерн, би ме направило горд. Но, разбира се, това е въпрос между Люка и клуба”, коментира той.
 
 
Другите трансферни цели на германския шампион са Тимо Вернер, Калъм Хъдсън-Одой и Кай Хавертц.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки