Тръст "Синя България": Оптимисти сме за Левски

"Акцентите са, че новото ръководство не освобождава от отговорност старото“, посочи Николай Истатков

Тръст "Синя България": Оптимисти сме за Левски
Председателят на Тръст "Синя България" Николай Истатков разкри впечатленията си от Общото събрание на Левски, на което официално се смени собствеността в клуба.

Новият бос е Георги Попов, а според Истатков акцентът е, че предишните ръководители на клуба все още не са освободени от отговорност и той смята, че това е знак за положителна развръзка. 

"Акцентите са, че новото ръководство не освобождава от отговорност старото - защо не са плащани данъци и т.н. Това е приятна изненада за мен. Мажоритарният собственик Георги Попов излезе и призова да не се освобождават от отговорност старите ръководители." 

"Това е може би един знак, че нещата се променят, искат нещата да бъдат изяснени, да се започне на чисто и да се оздрави и да се търси отговорност, а не да се трупат само нови дългове", заяви Истатков и говори за пакета акции, които организацията притежава. 

"На този етап няма индикации и идеи да освобождаваме пакета си акции. Нашите идеи са по-скоро да се стартира кампания, да се съберат средства и те да се дарят за инфраструктурата на "синята" школа. 10 години се наслушахме на обещания, сега няма такива, трябва да се спаси, стабилизира и оздрави клубът." 

"Бяха платени две заплати, нямаме информация занапред, но сега приоритет ще е чистенето на задължения към държавата. Говори се и за сумите като дългове за сектор Щрабаг и т.н.Искаме да сме една обединяваща организация, ние още с предишното ръководство имаме проект за намаляване на зловредните неща, които се случват на стадиона", заяви Истатков и говори за пътя пред клуба. 

"Определено сме оптимисти след контактите с г-н Колев. Това са добри сигнали. Смятаме, че Левски ще тръгне по правилния път, няма да е 2-3 месеца. Сега има еуфория от борбата с Лудогорец, но пътят е много по-тежък. Засега няма оферта за купуване на акциите ни. Имаше предложение за свободна търговия на тези акции, но засега това не е позволено", заяви още председателят на Тръст "Синя България". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки