КАКЪВ ТРИЛЪР! Двайсет години по-късно Солскяер отново донесе чудото за Юнайтед в ШЛ! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" стигнаха до победа с 3:1 в последните минути, за да изхвърлят ПСЖ

КАКЪВ ТРИЛЪР! Двайсет години по-късно Солскяер отново донесе чудото за Юнайтед в ШЛ! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Английският гранд Манчестър Юнайтед победи изключително драматично ПСЖ с 3:1 като гост на Парк Де Пренс в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига и с общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен продължава в следващата фаза на турнира. 

Сериозни грешки в защитата на френският шампион и дузпа в добавеното време на срещата донесоха сладкия успех за Юнайтед, а техният мениджър Оле Гунар Солскяер отново успя да донесе чудото в турнира точно 20 години след като измъкна трофея на финала на Камп Ноу през 1999г.

Първата част на "Парк Де Пренс" донесе изключителни емоции на феновете, като те започнаха още във втората минута, когато десният бек на ПСЖ Керер върна спорна топка към Тиаго Силва, който беше изпреварен от Ромелу Лукаку, белгиецът преодоля и Буфон и прати кълбото в опразнената врата. 

Това логично отвори играта и парижани се втурнаха в атаката, за да върнат попадението. Удар на Мбапе от близка дистанция беше блокиран от Смолинг, а след това и Ди Мария стреля покрай вратата. В 12-та минута обаче Мбале беше изведен в коридор в наказателното поле и пусна остро подаване към далечната греда, където Бернат матира Де Хея за 1:1. 


Последваха нови два удара на Дани Алвеш от воле и на Мбапе, но не застрашиха стража на гостите. Така домакините продължиха да владеят повече топката, но в един от редките случаи, в които Юнайтед успя да стигне малко по-близо до наказателното поле на съперника Рашфорд изпрати силен изстрел от сериозна дистанция, който обаче се оказа коварен и Буфон не успя да улови топката. На правилното място отново беше Лукаку и деветката на "червените дяволи" отново изведе своя тим напред в резултата. 

Малко след това Оле Гунар Солскяер отново се сблъска с контузен футболист в състава си, след като Ерик Баи трябваше да напусне преждевременно терена и да отстъпи мястото си на Диого Дало. 

Второто полувреме премина доста по-консервативно до последните десет минути, като и двата отбора гледаха да не оставят празни пространства за съперниковите играчи. 

След точно час игра Ди Мария стреля от дистанция, но Де Хея улови, а следващият по-интересен момент дойде в 82-та минута, когато Мбапе се озова очи в очи с вратаря на Юнайтед, но се препъна при опита да го заобиколи. Последвалият удар на Бернат се отби в гредата на гостите. 

В последните минути в търсене на чудото Солскяер пусна в игра две юноши от академията на клуба - Тахит Чонг и Мейсън Грийнууд, като последният записа първи минути с екипа на "червените дяволи". 

Така се стигна до 89-та минута, когато Дало пробва изстрел извън наказателното поле, който се отби в Кимпембе и излезе в корнер. В първия момент Давир Скомина отсъди ъглов удар, но помощниците му от ВАР сигнализираха за игра с ръка и главният рефер реши да провери ситуацията. След няколко минути повторения той отсъди дузпа за Юнайтед в 93-та минута. 

Зад точката застана Маркъс Рашфорд и младият нападател на англичаните прониза Буфон за 3:1.

Скомина компенсира времето, отделено за ВАР и остави мача да продължи до 10 минути продължение, в които обаче ПСЖ не успя да застраши Де Хея и отпадна драматично от турнира.

ПСЖ - Манчестър Юнайтед 1:3
2' Ромелу Лукаку 0:1
12' Бернат 1:1
30' Ромелу Лукаку 1:2
90+4 Маркъс Рашфорд (дузпа) 1:3

Стартови състави:

ПСЖ: Буфон, Керер, Силва, Кимпембе, Бернат, Алвеш, Верати, Маркиньос, Дракслер, Ди Мария, Мбапе

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Баи, Линдельоф, Смолинг, Йънг, Фред, Мактоминей, Перейра, Рашфорд, Лукаку

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки