Шеф в Берое: Срам и бездушие!

"Оставката на Томаш няма да помогне, най-вероятно ще се разделим с някои играчи"

Шеф в Берое: Срам и бездушие!

Това, което видях днес беше срамно!, обяви спортният директор на Берое Валентин Грудев след загубата с 0:1 от Витоша Бистрица.

 
 „Пълно бездушие в голяма част от футболистите. За мен това е престъпление. Всеки отбор може да загуби, не омаловажавам успеха на Витоша, момчетата им се раздадоха на 150 процента и беше ясно, че ще се затворят срещу нас. Ние обаче не можем така да продължаваме. Някои играчи трябва да се замислят за бъдещето си, най-вероятно ще стигнем до раздяла с някои от тях”, продължи началникът.
 
„В съблекалнята всички мълчат с наведени глави. Аз им казах, че се срамувам от тази среща. На голяма част от тях може би им е тежко от загубата, но на терена не показаха по какъвто и да е начин, че искат да обърнат мача. Много слаба игра днес”, каза още той.
 
„Оставка на Томаш? Първо, към публиката – за оставките си има ръководство, което преценява кога да поиска оставката на даден треньор. Публиката подкрепя отбора и може да има съображения за оставки, но не по този начин да ми идват 70 човека горе и да търсят едва ли не някаква саморазправа с някого. Има си ръководство, което ще прецени за оставките. Всеки отбор има такива моменти и точно сега не вярвам, че някаква оставка ще промени нещо”, категоричен е Грудев.
 
„Големите критики – основно към мен – са относно късата резервна скамейка. Да, така е, защото имаме контузени, имаме и наказани. Срещу тези, които в момента не оправдаха доверието, ще се вземат мерки, но сега и да освободим някого, няма как да запълним групата. Младите момчета са все пак доста неопитни. Да се наложат глоби е най-лесно. Самите футболисти трябва да си променят мисленето, да се раздават на 150 процента за този отбор, за този град, а не да се срамуваме публика и ръководство заради тях в момента. Това трябва да променим", сподели директорът. 
 
„Ако трябва, ще доиграваме първенството с голяма част от юношите. Имаме и двама наказани – Бандаловски и Охене, които ще се завърнат. Не смятам, че един такъв мач дава основания за вдигане на бялото знаме. Имаше ситуации, в които можехме да поведем, а мачът – да се развие по друг начин. Сега можеше и друго да си говорим. Това обаче не е моето оправдание. Казвам, че имаше бездушие в голяма част от футболистите. За едно такова бездушие не са виновни треньорите. Ние не се крием, не заряваме главите като щрауси в пясъците. В момента трябва да се вземат адекватни решения, спортно-технически най-вече, а не да се говорят неща, които са извън футбола. Има достатъчно време и ръководство, което може да преценява”, смята Грудев.
 
„В момента наблюдаваме някои футболисти с разтрогнати договори, но проблемът е в това, че много от тях са със слаба физическа подготовка. Няма кой друг да ни реши проблемите освен тези играчи, които са вътре, заедно с юношите. Това са хората. В една цивилизована държава, за каквато имаме претенции, че сме, трябва ръководството да преценява за оставките, а сега се получиха конфронтации с феновете. Те имат право да искат оставки, но няма как да ни казват: „трябва шофьорът на автобуса да бъде треньор”. Това са несериозни неща. В клуб като нашия е нормално да има по-дълготрайна насоченост и визия за отбора, а не при моментен спад да се слушат такива изказвания от някои фенове”, завърши началникът.
 
Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки