Георги Василев: Резултатът не е лош

Ако Хубчев искаше да пази точката, нямаше да включи Антов и Минчев, убеден е Гочето

Георги Василев: Резултатът не е лош
Когато един мач завърши, пътищата са много. Трябва да се съди за него по това какви са били плановете и идеите за провеждането му. Това заяви Георги Василев-Гочето в коментар след мача на националния отбор по футбол с Косово. 
 
„България подходи към него конкретно, знаейки, че ни чака много труден двубой. При това срещу отбор, който на собствен терен действа с много ентусиазъм, енергия и твърдост. Съперникът разполага с футболисти, които никак не са за отписване. Косово и Черна гора са наследници на много силна и стойностна футболна школа - югославската. Нищо неочаквано не се случи в Прищина.
 
Сега могат да тръгнат лоши оценки, защото резултатът не е добър. Да, той можеше да бъде и по-добър, да победим, след като поведохме, но не успяхме да го задържим. Трябва обаче да отчетем, че за нашите възможности този съперник бе силен. Косово има изпълнители, които играят в европейски тимове, действат със самочувствие. Затова u не бих определил този резултат като лош. Когато сложим накрая чертата, ще видим доколко полезно ще ни е това равенство.
 
Появиха се нотки, че с направените смени Хубчев е искал да задържи точката. Не гледам така на тях. Напротив, селекционерът заложи на млади момчета като Минчев и Антов, които са бъдещето на този отбор. Те трябваше да участват точно в такъв мач, да видят какво ниво е това. Ако селекционерът искаше да задържа на всяка цена точката, би ли рискувал с тях? Не. Затова заслужава само адмирации. Антов и Минчев, нямат 20 години, друго поколение са. Залагането на тях подсказва, че Хубчев има дългосрочна цел, а не го интересува конкретен резултат, при това равен”, заяви Гочето пред „Тема спорт”.
 
„Лошото е, че в нашите атаки нямаше класа, положенията ни не бяха много. Вкарахме хубав гол, но товарът падна върху играта в защита. В много ситуации Михайлов се справи отлично. Като блок отборът се представи добре в дефанзивен план. Резервите ни са в предни позиции. В средата на терена импровизацията и идейността може да дойде единствено от Тодор Неделев. Проблем в тези две квалификации бе липсата на острота. С Кирил Десподов на терена нещата щяха да са други в този аспект. Той щеше да даде по-голяма ширина и острота на атаката ни, щяха да излязат повече пространства за хората от втора позиция. Но се видя, че голямата идея в халфовата ни линия отсъстваше”, анализира Василев.
 
„Хубчев има политика, която спазва. Той не вика чужденци в състава. А има такива с българско гражданство, с които физиономията на тима ще е малко no-променена - говоря за Марселиньо. Рано е да казваме как виждаме чашата с вода - наполовина пълна или празна. Накрая на квалификациите ще стане ясно дали в нея има такова количество, което да ни класира. Тогава ще е или пълна, или празна - средно положение няма да има.
 
Трябва да отчетем, че с изключение на Англия друг от отборите не е убедил. Но ние също не сме показали, че сме по-добри от съперниците. Има изявен лидер в групата, останалите ще разчитат много на моментна форма. Затова и мачовете през месец юни са много важни - гостуването на Чехия и домакинството на Косово. Победа в някой от тях развързва ръцете ни. Тогава вече ще започнат и да се правят сметки”, завърши Гочето.

 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки