ЦСКА гони върха в Разград днес

Манолев аут от групата на Лудогорец, червените с рокади в защита

ЦСКА гони върха в Разград днес
Прекият сблъсък за първото място между Лудогорец и ЦСКА започва днес от 17:15 часа в Разград. Армейците получават отличен шанс да се качат на върха. За целта на тях им е необходима победа с резултат, различен от 1:0.
 
При успех червените ще се изравнят по точки с Лудогорец. В такъв случай се гледат преките мачове този сезон - разградчни спечелиха у дома с 1:0, а дуелът на "Армията" завърши 1:1. В случай че ЦСКА победи с 1:0 днес, то сравнението ще е по голова разлика. По този показател орлите имат предимство и те ще запазят челната си позиция. Това означава, че за да излязат на върха, червените днес трябва да бият и да вкарат поне 2 гола.
 
ЦСКА взе морален допинг, след като надигра като гост Лудогорец за купата и го отстрани с 1:0. Разградчани се заканиха развоят на шампионатния двубой да е коренно различен. Но отборът изглежда уязвим, тъй като има куп кадрови проблеми.
 
Резервният нападател Швиерчок не е напълно възстановен от контузия и не може да играе 90 минути, но се очаква да попадне в групата и да влезе след почивката. На титуляря на тази позиция Кешеру му се събраха доста мачове и умората при него е видима. Недялков също имаше здравословни проблеми и не игра за купата, но сега ще се завърне сред стартовите 11. Лудогорец обаче пак е ограничен по двата бека, тъй като Сисиньо е наказан, както и Горалски.
 
От групата на Лудогорец отпадна представилият се много слабо в сряда Манолев. Титуляр като десен бек вместо него се очертава да е Лукас Саша. Бразилецът беше резерва в сряда, като не е играл от 3 март - 22 минути срещу Ботев Bp (2:0).
 
Около състава има една дилема пред Стойчо Стоев - кой да е партньор на Дяков. Опции са Юсеин и Анисе. Привлеченият наскоро от Ботев Пд халф е с по-големи шансове, тъй като е по-креативен, а Лудогорец ще иска да засили представянето си в предни позиции.
 
Точно преди година за ключовите битки за титлата и купата ЦСКА бе в идентична ситуация с тази на Лудогорец - с доста проблеми заради контузии и наказания. Късата пейка на армейците доведе до провал на двата фронта. Сега като че ли местата са разменени и разклатеният тим е Лудогорец, докато армейците се намират в по-изгодна позиция.
 
Любо Пенев не може да разчита на наказания за 2 мача Бикел, който се представи на ниво като ляв бек за купата. В негово отсъствие се очертава в тази зона да играе НуноТомаш, а 18-годишният Антов ще се върне сред титулярите в центъра на защитата. Шансове да започне отляво има и Лясков, при което в отбрана до Бодуров ще е Томаш. Други съществени дилеми пред Пенев няма и се очаква той да запази изпълнителите, стартирали при успеха с 1:0 в сряда.

 

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки