Трудно начало за Надал в Барселона

Матадора загуби сет срещу Леонардо Майер, но продължава похода си към 12-а титла

Трудно начало за Надал в Барселона

Водачът в схемата Рафаел Надал стартира участието си на тенис турнира в Барселона с с 6:7 (7), 6:4, 6:2 над аржентинеца Леонардо Майер в двубой, който продължи 2 часа и 50 минути! Рафа преследва 12-а титла от напдреваризключително трудна победа. Матадора се наложи ата.

 
Надал пропиля три възможтости да затвори първия сет, което му коства и загубата на частта. Първата беше при 5:4, следващите две в тайбрека. В същото време Майер реализира първия сетбол, който се откри пред него и поведе в резултата. 
 
Втората част започна с пробив на Краля на клея. Надал продължи да доминира и запази аванса си, за да спечели сета с 6:4. Грешките на Майер продължиха и в третия сет, а Надал започна да удря топката малко по-рано, като бекхендът му по диагонала стана убийствен. Той записа няколко ключови уинъра с него, осъществи два пробива и затвори мача със 6:7(7), 6:4, 6:2.
 
В третия кръг Рафа ще срещне своя добър приятел и сънародник Давид Ферер, който по-рано днес се наложи с 6:3, 6:1 срещу . 37-годишният Ферер играе за последно в Барселона. Той ще сложи край на кариерата си след надпреварата в Мадрид, която започва след 10 дни. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки