Георги Братоев: С 3 млн. лв. бюджет влизаме в Шампионската лига

Ще е трудно да върнем Вальо в България, каза разпределителят

Георги Братоев: С 3 млн. лв. бюджет влизаме в Шампионската лига
Разпределителят на Нефтохимик и националния ни отбор по волейбол Георги Братоев заяви, че ще бъде много трудно неговият близнак Валентин да се върне да играе в България през следващия сезон. Причината за това се крие във финансовите параметри.
 
През изминалия сезон посрещачът стана част от японския ДжейТЕКТ, където получава над 150 хиляди долара на сезон. При подобна сума действително би било трудно 31-годишният юноша на Славия да се озове обратно в България, особено ако има вариант да продължи да играе в чужбина.
 
"Няма невъзможни неща. Да върнем Вальо Братоев би било трудно. Нападателите имат повече оферти за сериозни пари в чужбина. Не бих казал, че е невъзможно обаче. Нека мине още малко време, финансовите параметри на договорите със сигурност са важни. Ние с това живеем. Вече не съм на 21 години. Но за себе си знам, че е по-добре да остана в такъв отбор, отколкото да съм в чужбина в последния.
 
От моите финансови параметри не бих се оплакал. Всичко е въпрос на договаряне. С Нефтохимик гледаме в една посока", каза в предаването "Златния гейм" Георги Братоев. Той допълни, че на Николай Желязков не му е било лесно да работи с характери, каквито в Нефтохимик има, но заедно са успели да намерят верния подход.
 
Разпределителят каза още, че български отбор може да влезе лесно в групите на Шампионската лига, каквато е амбицията на бургазлии, но срещу бюджет от 3-4 милиона лева. Което би означавало поне три пъти повече от настоящия. 
 
"Шампионската лига е висока летва. Много сериозни усилия ще се изискват от всички за груповата фаза. Ще е нужен и късмет, това обаче не е неизпълнима задача. Въпрос на усилия и финанси е да задържим отбора и да надградим. Според мен лесно и бързо може да се постигне това. Въпрос е само на пари.
 
Ако се извадят 3-4 милиона лева бюджет, веднага се влиза в Шампионската лига. Ако е отбор с млади и стари, тогава е нужна и доза късмет - срещу отбор от Италия или Русия няма какво да покажеш. Когато някой богат човек иска да види тим в Шампионската лига, е нужен такъв бюджет. Така бе и с ЦСКА", анализира ситуацията Братоев.

 

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки