Балъков: До 15 май ще е ясно дали оставам в Етър

"Моето идване наля бен­зин в огъня, за да може Етър да се стабилизира"

Балъков: До 15 май ще е ясно дали оставам в Етър

Треньорът на Етър Краси­мир Балъков говори npeд "Те­ма Спорт" във връзка с днеш­ния мач с Витоша Бистрица и публикациите около евенту­алното му назначение за на­ционален селекционер. "Още преди да сте ме попитали за националния отбор -не мога да ви кажа нищо по-различно от това, което ка­зах и след мача във Враца", за­яви Балъков. Тогава той обя­ви, че не е получил обаждане от БФС.

"До 15 май ще се разбере моето бъдеще. Дотогава ще е ясно дали има развитие в по­зитивен аспект за Етър. Клу­бът не съществува на базата на моето име и авторитет, защото има огромни тради­ции. Моето идване наля бен­зин в огъня, за да може Етър да се стабилизира. Иначе всичко относно това как трябва да се развива Етър съм го споделил пред Управи­телния съвет. Ако се напра­вят крачки напред, а не да се връщаме назад, тогава в Етър ще има добри условия за развитието на български футболисти.  Клубът обаче трябва да има твърд бю­джет, който да внесе спокой­ствие в хората, които рабо­тят тук. Нужно е както него­вото гарантиране, така и завишаване. Не можеш да ра­стеш като резултати и кла­сиране, а в същото време да смъкваш бюджета. Ако не се разбере от хората в Управи­телния съвет, би било по-доб­ре да не говорим за възражда­не на футбола в града. Аз все пак вярвам в бъдещето на клу­ба и се надявам, че нещата във Велико Търново ще се слу­чат по най-добрия начин", до­пълни Балъков.

"Предстои ни убийствена програма. В следващата сед­мица ни се събират три мача, защото първите баражи са на 7 и 10 май. Стягаме се и работим по план. Искаме да зат-върдим добрите резултати и стил на игра. Дано се пребо­рим за участие на бараж за Лига Европа", каза още Балъ­ков.

Той говори и за халфа на тима Георги Сърмов (33 г.), който от новия сезон ще играе в немския Кемницер. Формалност е тимът да спе­чели промоция за Трета лига. "Да, те го наблюдаваха в под­готвителния период. Моите контакти допринесоха за пре­минаването на Сърмов в Гер­мания. Кемницер се развива много стабилно и е в подем. Условията за работа са като в Бундеслигата. Пожелавам на Сърмов да си завърши карие­рата там. Аз в Германия играх до 38 години. Възраст­та няма никаква роля във футбола", допълни Балъков. Заедно със Сърмов в Кемницер ще продължи и Костадин Вел­ков, който е там от начало­то на този сезон.

За днешното домакинство срещу Витоша Балъков не мо­же да разчита на двама основ­ни играчи - Боджадж е със сто­машен вирус, а Даниел Младе­нов има лека травма в коляно­то. Те не попаднаха в група­та. Иван Петков пък бе опе­риран и е аут задълго. Атака­та днес ще води Милчо Анге­лов, но и Иван Стоянов е оп­ция за централен нападател.

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки