Димитров започва днес в Женева, Агаси се притече на помощ

Хасковлията набляга на начален удар и поведението от основната линия в тренировките

Димитров започва днес в Женева, Агаси се притече на помощ
Носителят на 8 титли от Шлема, златен олимпийски медалист и шампион за купа "Дейвис" Андре Агаси се присъедини към щаба на Григор Димитров в Женева.
 
Една от най-големите легенди в историята на тениса пое контрол върху подготовката на първата ни ракета преди участието му на турнира от ниво АТР 250 в швейцарския град, който е с награден фонд от 524 340 евро. Американецът се включи в заниманията заедно с новия човек в щаба - Радек Щепанек, който бе назначен именно по негова препоръка.
 
Триото направи две тренировки вчера на централния корт. Агаси внимателно следеше изявите на българина, като му даваше напътствия какво трябва да коригира в поведението си. Той акцентира върху началния удар, както и поведението на основната линия - това, което бе най-голямата сила на самия Андре, когато той властваше по световните кортове.
 
Григор ще се изправи срещу представителя на домакините Марк-Андреа Юслер в първия кръг на квалификациите на турнира в Женева днес от 13,00 часа. Българинът е поставен под №1 в схемата, където се включи с уайлд кард. Съперникът му е на 22 години и е 276-и в световната ранглиста.
 
Ако не се стигне до сензация днес, то Димитров ще играе за място в основната схема най-вероятно срещу Томас Фабиано (№100), когото победи в третия кръг на Откритото първенство на Австралия тази година. Италианецът ще срещне на старта Марко Миладинович (№557).
 
Като квалификант Григор все още не знае срещу кого ще се изправи в първия кръг в основната схема, ако успее да преодолее двете си препятствия по пътя. Пред него има четири варианта за съперници. Най-неприятен от всички изглежда Фелисиано Лопес (№106).
 
Нещо повече - при положение че Димитров играе именно срещу него, то във втория кръг той би срещнал поставения под №2 в схемата Стан Вавринка (№29). Сред останалите съперници, срещу които хасковлията може да се изправи в основната схема на Женева, са Таро Даниел (№107), Раду Албот (№44) и Федерико Делбонис (№78).
 
Водач на листата е носителят на 10 титли от АТР Александър Зверев. Германецът влезе в последния момент в турнира, след като Фабио Фонини на свой ред се оттегли. Шампионът от финалния Мастърс в Лондон от миналата година не се намира в особено добра форма.
 
От началото на сезона той се представя доста колебливо, а като цяло червената настилка не е от любимите му. Той се опитва да набере скорост преди Ролан Гарос, като ще използва предстоящия турнир в Женева да запише някой и друг позитивен резултат.

 

Надал: Искам синът ми да ме запомни на корта

Испанецът има намерение да играе още дълго

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки