ФЕНОМЕНАЛНО! Божинов влезе и класира Левски в Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мачът на "Герена" беше последен за треньорите Георги Тодоров и Красимир Балъков

ФЕНОМЕНАЛНО! Божинов влезе и класира Левски в Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски успя да победи с 1:0 Етър в баража за Лига Европа. В герой за "сините" се превърна Валери Божинов. Звездата влезе на смяна в 71-ата минута и се разписа още при първото си докосване с топката, само секунди след появата на терена.

 

Баражът беше доста скучен, като опасностите пред вратите на националите Николай Михайлов и Христо Иванов бяха само няколко. След минималната победа Левски се присъедини към компанията на ЦСКА и Локомотив (Пловдив), които също се класираха за Лига Европа. Първенецът Лудогорец пък отново ще представя страната в Шампионска лига.

 
 
 
Мачът тази вечер на "Герена" беше последен за треньорите Георги Тодоров и Красимир Балъков. Временният наставник на Левски сдава поста на Петър Хубчев, който пък беше сменен в националния отбор от Бала.
 
"Сините" участваха в трети пореден бараж във формата на Първа лига, след като завършиха на трето място в крайното класиране. През 2017 година Левски победи драматично Верея с 10:9 след дузпи, а миналата година се наложи с 4:1 срещу Черно море. 
 
 
 
 
Левски започна срещата една идея по-агресивно, сякаш показвайки на своя опонент решителността си да спечели трети пореден бараж за участие в Лига Европа. Първоначалният натиск на "сините" обаче се изрази в коварно центриране на Иван Горанов в 5-ата минута, което беше изчистено от добре позиционирания на далечната греда Пламен Гълъбов.
 
Николай Михайлов постави под напрежение колегите си от Левски в 9-ата минута, когато Деян Иванов върна топката към него, ала лошото му изчистване без малко не сътвори огромен подарък за нападателите на Етър.
 
 
 
Селекцията на Георги Тодоров пробва да сюрпризира своя опонент със заучено положение от фаул в 16-ата минута. Давиде Мариани хитро върна назад за Живко Миланов, но опитният бранител не успя да прокара коженото кълбо между купа от защитаващи се играчи на Етър.
 
Първият точен изстрел в мача беше регистриран в 26-ата минута. Паулиньо напредна от крилото към центъра на терена и отправи шут от границата на наказателното поле, който попадна в "прегръдката" на Христо Иванов.
 
"Болярите" на Краси Балъков можеше да постигнат изключителна успеваемост, след като бяха близо до гола още при първия си корнер в половината на Левски. Венци Василев беше забравен от футболистите в "синьо", но изстрелът му с глава в 29-ата минута мина над горната греда.
 
 
 
Двата тима имаха момент на офанзивен порив в 62-ата минута. Първо поразен от него беше съставът на Левски. Илия Юруков пусна хитър пас за намиращия се в засада Слави Костов. Флагът на страничния съдия не бе вдигнат, което позволи на нападателя да стреля от малък ъгъл, право обаче в ръцете на покрилия своя периметър Христо Иванов. Етър моментално прехвърли събитията в полето на опонента си, където Дани Младенов закъсня със стотни от секундата, за да засече едно остро центриране от фланга на Батрович.
 
С настъпването на 70-ата минута треньорът на Левски - Георги Тодоров предприе очаквана смяна като пусна в игра Валери Божинов на мястото на Слави Костов. Нападателят с №86 едва ли си мечтаеше и за по-добро включване в мача, реализирайки секунди след появата си на терена. Всичко започна от добра комбинация по фланга между Стаси Иванов и Живко Миланов, която завърши с центриране на опитния защитник. Подаването му се оказа изключително акуратно и намери вклинилия се между защитниците на "болярите" Божинов. За бившия нападател на Ювентус пък остана най-лесното и отблизо наказа Христо Иванов с глава. Божигол отпразнува своето попадение изключително емоционално, показвайки с жестове, че неговото място е на "Герена"!
 
В 83-ата минута "виолетовите" бяха близо до постигането на тази своя цел, след като момчетата на Краси Балъков създадоха сериозна опасност в полето на Михайлов. Възможността да нанесе решителен удар имаше Иван Стоянов, но след рикошет в крак на "син" бранител, топката излезе в корнер.
 
 
 
 
Tака България има своя последен представител в задаващото се издание на Лига Европа за сезон 2019/20. Жребият ще се тегли на 19 юни. Мачовете от първия квалификационен кръг са на 11 и 18 юли.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов, 4. Иван Горанов, 7. Паулиньо, 8. Давиде Мариани, 20. Живко Миланов, 22. Нуно Рейш, 23. Хали Тиам, 29. Станислав Костов, 39. Деян Иванов, 77. Илия Юруков, 99. Станислав Иванов
Резерви: 12. Петър Иванов, 17. Еркебулан Сейдахмет, 18. Седрик Унтонджи, 19. Милош Цветкович, 70. Мартин Райнов, 79. Мартин Д. Петков, 86. Валери Божинов
 
ЕТЪР: 1. Христо Иванов, 84. Здравко Илиев, 16. Пламен Гълъбов, 20. Яни Пехливанов, 21. Венцислав Василев, 25. Крум Стоянов, 11. Даниел Младенов, 8. Румен Руменов, 5. Георги Сърмов, 10. Велко Батрович, 7. Милчо Ангелов
Резерви: 13. Анатоли Господинов, 17. Аласана Мане, 15. Александър Георгиев, 3. Артьом Артюнин, 99. Дино Мартинович, 73. Иван Стоянов, 14. Иван Скерлев
 
 
ЧАТ КОМЕНТАР:
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Начало на мача!
 
 3 мин. Живко Миланов центрира, Пламън Гълънбов изчиства топката в безопасна зона.
 
 8 мин. Здравко Илиев от Етър центрира, но топката е много далече от целта.
 
 10 мин. Владеене на топката: Левски: 45%, Етър: 55%.
 
12 мин. Станислав Костов е в засада.
 
15 мин. Владеене на топката: Левски: 50%, Етър: 50%.
 
16 мин. Давиде Мариани хитро върна назад за Живко Миланов, но опитният бранител не успя да прокара коженото кълбо между купа от защитаващи се играчи на Етър.
 
20 мин. Станислав Иванов от Левски е в засада.
 
26 мин. Първият точен изстрел в мача беше регистриран в 26-ата минута. Паулиньо напредна от крилото към центъра на терена и отправи шут от границата на наказателното поле, който попадна в "прегръдката" на Христо Иванов.
 
29 мин. Венци Василев беше забравен от футболистите в "синьо", но изстрелът му с глава мина над горната греда.
 
33 мин. Здравко Илиев от Етър центрира, но топката излиза в тъч.
 
35 мин. Владеене на топката: Левски: 40%, Етър: 60%.
 
 40 мин. Играта беше спряна, защото има играч, който се нуждае от медицинска помощ.
 
44 мин. Центриране от ъглов удар на Даниел Младенов, който обаче така завъртя топката, че тя излезе в аут.
 
 45 мин. Владеене на топката: Левски 42%, Етър: 58%.
 
45 мин. КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ. Двата отбора се оттеглят при нулево равенство. 
 
46 мин. Начало на втората част!
 
47 мин. Деян Иванов е контузен и заменен от Седрик Унтонджи.
 
47 мин. Милчо Ангелов е заменен от Иван Стоянов от тактически съображения.
 
49 мин. Жълт картон за Илия Юруков.
 
55 мин. Владеене на топката: Левски: 53%, Етър: 47%.
 
56 мин. Далечен изстрел на Даниел Младенов, който не намира очертанията на Николай Михайлов.
 
 65 мин. Владеене на топката: Левски: 55%, Етър: 45%.
 
68 мин. Велко Батрович е контузен и изведен извън очертанията на терена, за да му се окаже медицинска помощ.
 
71 мин. Станислав Костов е заменен от Валери Божинов от тактически съображения.
 
71 мин. ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Бележи Валери Божинов. Нападателят с №86 едва ли си мечтаеше и за по-добро включване в мача, реализирайки секунди след появата си на терена.
 
75 мин. Официално предупреждение за Георги Сърмов.
 
76 мин. Жълт картон и за Хали Тиам.
 
78 мин. Дино Мартинович заменя Румен Руменов.
 
80 мин. Георги Тодоров прави своята последна смяна. В игра влиза младият Мартин Петков, излиза имащият жълт картон Илия Юруков.
 
83 мин.  Възможността да нанесе решителен удар имаше Иван Стоянов, но след рикошет в крак на "син" бранител, топката излезе в корнер.
 
87 мин. Артюнин се появява в игра и ще замени Велко Батрович.
 
90+2 мин. Официално предупреждение и за Здравко Илиев.
 
90+4 мин. КРАЙ НА МАЧА! ПОБЕДА ЗА ЛЕВСКИ!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки