БЕЗМИЛОСТЕН! Надал смачка Федерер на "Ролан Гарос"

Рафа е първият финалист, преследва титла №12 в Париж

БЕЗМИЛОСТЕН! Надал смачка Федерер на "Ролан Гарос"

Рафаел Надал продължава уверено похода си към титла №12 от Откритото първенство на Франция. Испанецът смачка големия си съперник Роджър Федерер с 6:3, 6:4, 6:2 за малко над два часа и се класира за финала. Там той очаква Новак Джокович или Доминик Тийм.

 
Битката бе много трудна за двамата и заради силния вятър. До финала Надал е загуби само един сет и вече има 92 победи от 94 мача във френската столица. Той записа първа победа срещу Федерер от 2014 и прекъсна серията си от пет поредни загуби. 
 
Двубоят започна отлично за Надал. Той бързо поведе с 3:0. Федерер върна бързо пробива, но веднага след това за втори път загуби подаването си. Този път Надал не допусна колебание и затвори - 6:3. След почивката Федерер започна с пробив за 2:0. Последва обаче бърз рибрейк в следващия гейм. В края Надал завърши с нова серия от три поредни гейма за 6:4. Третият сет не предложи голяма интрига. Надал проби за 2:1 и задържа аванса си. 
 
По този начин Надал вече води с 24:15 в преките мачове срещу Маестрото, 6:0 на "Ролан Гарос" и 10:3 в турнирите от Големия шлем.
 
Самият Федерер вече гледа към сезона на тревни кортове и Уимбълдън, където ще бъде сред топ 4 поставените.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки