Левски рухна 0:3 в Ларнака след скандален червен картон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалски наглец изгони Живко Миланов, "сините" удържаха само до 66-та минута

Левски рухна 0:3 в Ларнака след скандален червен картон (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски загуби с 0:3 гостуването си на АЕК Ларнака от втория предварителен кръг на Лига Европа. Огромна заслуга за поражението на "сините" има съдията Тиаго Мартинс. Португалският наглец изгони незаслужено Живко Миланов в добавеното време на първата част и по този начин удари рамо на пълния с негови сънародници кипърски тим. АЕК се възползва от подаръка и след почивката вкара три гола за 8 минути. Разписаха се Яну (66), Раул (70) и Евел (74).
 
Реваншът е следващата седмица в София.
 
Двубоят в Ларнака стартира с изключително неприятни сцени по трибуните. „Сините“ привърженици бяха провокирани и се стигна дори размяна на удари. В конфронтацията се включиха и сюардите на стадион „АЕК Арена“. Екшънът продължи няколко минути. За щастие мелето бързо бе спряно и няма пострадали.
 
 
На терена, Левски първи стигна до голово положение. В 6-ата минута Алар, който за пръв път стартира като титуляр, беше изведен зад защитата от Давине Мариани. Нападателят стреля и само блестящата намеса на вратаря Тоньо Рамирес не позволи на австриеца да открие резултата. В 12-ата Акоран разби главата на Горанов при борба за висока топка. Защитникът беше превързан и продължи мача.
 
Нова отлична намеса на Рамирес спаси АЕК в 23-ата минута. Хали Тиам получи топката от Спанислав Иванов и я насочи в горния ляв ъгъл, но стражът не позволи тя да влезе в мрежата му.
 
 
В следващите няколко минути реферът вдигна общо четири жълти картона - три за Левски и един за домакините. Това се оказа голям проблем за "сините"  защото още в първия възможен случай Тиаго Мартинс се възползва и ги остави с 10 души на терена. Миланов влезе твърдо в единоборство с Касес, който преигра и бившият национал на България беше изгонен несправедливо.
 
На почивката треньорът на Левски Петър Хубчев реагира с две промени. Вместо Алар и Каргас на терена се появиха Юруков и новото попълнение Насиру Мохамед.
 
Четири минути след подновяването на играта Луис Састре можеше да открие. Той преодоля Иван Горанов отдясно и отправи диагонален изстрел, но топката премина опасно покрай гредата. Минута по-късно Иван Тричковски нахлу в наказателното поле и подаде към Ектор Евел. Холаднецът опита удар, но вратарят Миятович спаси.
 
 
"Сините" отговориха с шут на Паулиньо, който преодоля двама съперникови играчи, но прати топката в ръцете на Рамирес. В 65-ата минута Миятович демонстрира страхотен рефлекс и спаси удар на Яна. Секунди по-късно домакините вкараха. Яну беше изпуснат от защитата на Левски и с техничен удар не остави шансове на вратаря на Левски.
 
В 70-ата минута кипърците удвоиха преднината си. Нова грешка в защитата на "сините" позволи на Яну да изведе на удобна позиция Раул Руис, който вкара за 2:0. Още четири след това домакините нанесоха своя трети удар. Ектор Евел вкара бе оставен сам на около 30 метра от вратата на Миятович и мощна тупалка не остави никакви шансове на черногорския вратар.
 
 

 
В 86-ата минута АЕК бе много близо до четвърто попадение. Тричковски получи топката в близост до вратаря и нанесе удар, който бе спасен от Милан. Последва добавка на Асобре, но топката мина над вратата.
 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

 
АЕК ЛАРНАКА: 25. Тоньо Рамирес, 4. Трюлс, 5. Мойсов, 8. Акоран, 10. Тричковски, 13. Евел, 18. Гонсалес, 22. Састре, 23. Раул, 41. Начо Касес, 99. Яну
 
ЛЕВСКИ: 1. Миятович, 4. Горанов, 7. Паулиньо, 8. Мариани, 9. Алар, 19. Каргас, 20. Миланов, 22. Рейш, 23. Тиам, 70. Райнов, 99. Станислав Иванов
 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ
 
90+3 Край на мача!
 
 
87 - Тричковски е заменен от Сполярич
 
 
86 - Удар на Тричковски беше спасен от Миятович. Последва добавка на Асобре, но топката мина над вратата
 
 
83 - Станислав Иванов излезе, Здравко Димитров влезе
 
 
77 - Тюлемесе влиза на мястото на Яну
 
 
76 - Ервел е заменен от Асобре
 
 
74 - ГОЛ ЗА АЕК! Ектор Ерел бе оставен сам и с удар извън наказателното поле не остави никакви шансове на черногорския вратар на Левски
 
 
70 - ГОЛ ЗА АЕК! Раул Руис прави резултата 2:0, слмед като беше изведен с пета от Яну!
 
 
66 - ГОЛ ЗА АЕК!  Секунди след добрата изява на Миятович, той беше безпомощен - 1:0! Яну закачи центриране и топката се озова в мрежата на Левски!
 
 
66 - Левски оцелява след блестяща намеса на Милан Миятович, който отрази опасен удар на Яну 
 
 
63 - Жълт картонт за Нуно Рейш
 
 
59 - Миятович улови удар на Акоран
 
 
53 - Паулиньо преодоля двама играчи на АЕК и опита удар, който Тоньо улови
 
 
50 - Тричковски нахлу в наказателното поле през към Ервел. Холаднецът опита удар, който Миятович отрази 
 
 
47 - Домакините стигат до най-чистото си положение в мача! Састре преодоля Рейш и Горанов, след което стреля по диагонала, но топката мина опасно покрай гредата
 
 
 
46 - Треньорът на Левски Петър Хубчев реагира с две промени в състава. Вместо Алар и Каргас на терена се появиха Юруков и новото попълнение Насиру Мохамед
 
 
 
46 - Начало на второто полувреме!
 
 
45+2 Край на първото полувреме!
 
 
45+1 Живко Миланов е изгонен! Капитанът на "сините" получи измислен втори жълт картон за нарушение срещу Касес и остави отбора си с 10 души!
 
 
40 - Трети жълт картон за футболист на Левски. Станислав Иванов го получава
 
 
36 - Атака на Левски завърши с изключително неточен удар на Паулиньо от границата на наказателното поле
 
 
34 - Жълт картон и за Живко Миланов, който извърши грубо нарушение в центъра, за да спре бърза атака на АЕК
 
 
27 - Акоран от АЕК също е санкциониран с картон, след като фаулира Паулиньо
 
 
25 - Жълт картон за Янис Каргас
 
 
23 - Вратарят на АЕК с поредно отлично спасяване след удар на Хали Тиам. Халфът на "сините" получи топката от Спанислав Иванов и я насочи в горния ляв ъгъл, но Рамирес не позволи тя да влезе в мрежата му.
 
 
 21 - Живко Миланов търси Паулиньо в наказателното поле на домакините. Тоньо Рамирес пресича подаването
 
 
13 - Иван Горанов лежи окървавен на терена. Защитникът пострада при въздушен двубой със съперников футболист. Лекарският щаб на Левски е на терена. Главата на защитника беше превързана и той ще продължи играта
 
 
6 - Пропуск! Давиде Мариани изведе Дени Алар сам срещу вратаря на АЕК Ларкака, чиято блестяща намеса не позволи на австриеца да открие резултата
 
 
2 - Напрежение в сектора, където са настанени привържениците на Левски. Запалянковците се сбиха със стюардите, не е ясно както точно провокира феновете
 
  
1 - Начало на мача!
Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки