Илиана Раева: Решението на Маркова е правилно, отговорно и мъдро

"Състезанието ще е тежко, залогът е огромен и ние не можем да си позволим да рискуваме с 4-3-3"

Илиана Раева: Решението на Маркова е правилно, отговорно и мъдро

Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева подкрепи мениджърът на националния отбор жени индивидуално Бранимира Маркова за решението кои състезателки да представят страната ни на Световното първенство в Баку през септември. В Азербайджан на по четири уреда ще играят Катрин Тасева и Боряна Калейн, а капитанът Невяна Владинова ще играе на два.

"Решението на Бранимира Маркова да участваме на предстоящото Световно първенство в Баку с две състезателки на 4 уреда и една на 2 е правилно, отговорно и мъдро. Състезанието ще е тежко, залогът е огромен и ние не можем да си позволим да рискуваме с 4-3-3. И трите ни състезателки са силни, подготвени и конкурентни на най-добрите. За съжаление правилата и формата за това световно, което е квалификация за ОИ в Токио, изискват взимането на правилното решение. На състезание никой не е застрахован от грешка, но решението трябва да бъде взето на базата на обективните факти.

Преди няколко месеца казах пред журналисти, че които и две гимнастички от трите да решим да играят, ще е вярното решение и която и да отпадне, ще е грешното решение.

Днес казвам същото: Боряна и Катрин да играят по 4 съчетания е най-правилното решение и Неви да играе 2 съчетания е грешно решение... Но ние нямаме избор и трябва да бъдем безпристрастни, справедливи и много точни в решението си. България освен най-важното - квоти и многобой, ще се състезава в индивидуалното и за финали и отборно класиране. Там шансът е и за трите и аз вярвам в техните сили и възможности!

Поздравявам Бранимира Маркова за смелото и отговорно решение! Поздравявам колегите от УС, треньорите от националния отбор и съдиите за професионализма и отговорността в работата им и отдадеността им по отношение на цялостната подготовка, състезанията и взетите решения за това важно състезание!

Благодаря на Боряна, Катрин и Невяна за смелостта, която показа всяка една от тях при взимането на решението. Това са три много силни и смели момичета! Но искам да посветя специално няколко думи на капитана ни Невяна Владинова, която пожела да говори с мен и ме порази с мъдростта и нечовешката си сила в такъв съдбовен за нея момент. Много сила и огромна смелост се иска, за да кажеш това, което аз чух от нея! Благодаря ти, капитане, отговорността и смелостта ти! Тези думи, които ми каза, ще са един от най-искрящите диаманти в огърлицата, която имам с постъпки и думи на мои гимнастички през годините - всички те - Велики личности! Те ще си останат само за мен, теб и Бранимира, която стана свидетел.

А моите думи към теб са следните: Когато думите ти са на мъдрец и засенчват със смелостта си блясъка на всички златни медали... Тогава си спечелил всички битки и си се извисил високо над тях! Респект, Невяна Владинова! Имаш завинаги моята любов и подкрепа! Успех в работата на Катрин, Боряна и Неви! Отговорността пред първите две е голяма, но те имат сили, възможности и характер да успеят! Своите шансове за медал има и Невяна Владинова. Успех на Бранимира Маркова”, каза Маркова пред официалната страница на Българска федерация по художествена гимнастика във “Фейсбук”.

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки