Глобиха сериозно Ник Кириос за простотиите му в Синсинати

Разглеждат още нарушения на австралиеца

Глобиха сериозно Ник Кириос за простотиите му в Синсинати
Ник Кирьос отново накара всички да говорят за него, но не заради невероятния тенис, който несъмнено показва на корта, а заради конфликтите, които предизвиква. Австралиецът за пореден път се оказа в епицентъра на противоречиви действия във втория кръг в Синсинати, където загуби от Карен Хачанов след обрат – 7:6(3), 6:7(4), 2:6.
 
Кирьос получи глоба от 113 хиляди щатски долара заради неспортсменско поведение в мача си от срещу Хачанов. Новината съобщи кореспондентът на BBC за Western & Southern Open Ръсел Фулър в своя акаунт в „Twitter“, а после бе потвърдена и от Tennis Channel.
 
Австралиецът влезе в конфликт със съдията на стола Фъргъс Мърфи и показа още цяла плеяда от противоречиви действия, заради което е наказан от ATP по пет различни параграфа за нарушение на етикета, сред които глоби за словесна обида, за видимо непристойно поведение и за своеволно напускане на корта.
 
Освен това от асоциацията ще разгледат още нарушения на Кирьос и ако те са наказуеми, може да последва допълнителна глоба или дори спиране на състезателните права.
 
Двубоят обаче се превърна в много повече от битка между двама тенисисти на корта. Кирьос влезе в словесен конфликт със съдията на стола Фъргъс Мърфи, намеси името на Рафаел Надал като доказателство, че не бави играта, счупи две ракети, на няколко пъти обиди рефера, а накрая плю в посока към стола му.  
 
Причината за целия конфликт стана отсъждане на съдията, който в края на втория сет предупреди австралиеца за бавене на времето при сервис. Оттам нататък 24-годишният тенисист отправяше остри критики към Мърфи в почивките между геймовете.
 
„Казваш ми, че Рафа играе толкова бързо във всеки сервис гейм? Това е забавно, човече, забавно е. Рафа не играе този спорт. В какъв спорт се състезава? Това не е тенис, нали? Искам да играя спорта, който и той играе“, обърна се Кирьос към Мърфи.
 
Един от най-противоречивите моменти в мача се случи в началото на третия сет, когато австралиецът поиска почивка, за да отиде до тоалетната. Макар съдията да не му позволи, той стана и тръгна към тунела с две ракети в ръка. Камерите уловиха момента, в който Кирьос ги чупи в коридора между съблекалните, а след това се върна с тях на корта.
 
„Най-лошият рефер в историята“, продължи Кирьос към Мърфи, след като се върна на корта. 
 
„Най-лошият рефер в тази игра. Всеки път, в който играя, той прави нещо глупаво, всеки път“.
 
Ник Кирьос получи още една солена глоба за поведението си на турнира в Куинс в през юни, а част от нея дойде заради конфликт именно с Фъргъс Мърфи. Тогава от АТР официално обявиха, че австралиецът е наказан със 17,500 долара заради всички провинения в турнира The Fever-Tree Championships.
 
 

 

Надал: Искам синът ми да ме запомни на корта

Испанецът има намерение да играе още дълго

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки