Берое влиза като фаворит в Битката за Тракия

Сблъсъкът започва в 18:00 часа

Берое влиза като фаворит в Битката за Тракия

 Берое е на гребена на вълната след впечатляващата победа над Левски с 3:1 и сега има великолепна възможност да потвърди амбициите си за водеща роля през сезона с нов успех, този път срещу Ботев (Пловдив). Заралии ще имат на своя страна и подкрепата на публиката, докато "канарчетата" се намират в тежка ситуация след домакинската загуба от Царско село и Битката за Тракия идва в доста неподходящ момент. "Жълто-черните" взеха само една победа от началото на първенството и са в долната половина на таблицата, а старши треньорът Желко Петрович е поставен под все по-голямо напрежение.

 
Повечето специалисти отчитат, че Берое разполага с най-добрия си състав през последните години. Александър Томаш е изградил хомогенен отбор, който е способен да надиграе всеки от нас, но все още не е доказал, че може да е постоянен в изявите си. Това е и голямото предизвикателство пред беройци. Те допуснаха поражения от шампиона Лудогорец и новака Арда, макар да не им отстъпваха игрово. Ако победят Ботев, "зелените" поне временно ще оглавят класирането в efbet Лига и това ще им донесе нова доза самочувствие.
 
 
 
Томаш няма причина да прави сериозни размествания в състава. Като двойка вътрешни халфове ще започнат Александър Цветков и Иван Минчев, а малко пред тях ще действа Карлос Охене. Рубен Бригидо и Педро Еуженио ще играят по двата фланга, а атаката ще води Зоран Йосипович. Ветеранът Мартин Камбуров ще остане на пейката и вероятно щв влезе в игра след почивката. Същото важи и за новото попълнения Ибрахима Конте, който чака своя дебют.
 
Наставникът на Ботев Желков Петрович е наясно със зависимостта на отбора от Тодор Неделев. Всички привърженици на "канарчетата" се надяват Тошко да покаже най-доброто от себе си в дербито, но Неделев ще трябва да получи подкрепа и от съотборниците си. Капитанът Лъчезар Балтанов по всяка вероятност няма да е титуляр, както и Тайлон. В Ботев се завърна Фернандо Виана, но и той едва ли ще стартира от първата минута. При това положение в предни позиции ще играе Антонио Вутов, а Александър Тонев е с по-големи шансове да започне на левия фланг от Крис Добрев.
 
 
 
Берое няма мач без отбелязан гол от началото на сезона, а Педро Еуженио се разписа за всяка от трите победи. Ботев пък не успя да вкара на новаците Арда (0:0) и Царско село (0:2). 
 
Общият баланс междва двата отбора в елита е в полза на Ботев, но като домакин Берое има солидно предимство - 28 победи, 15 равенства и само 9 загуби при голова разлика 92:64. 
 
efbet Лига - 6 кръг:

БЕРОЕ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-2-3-1): Перниш; М. Желев, Бандаловски, Е. Алкан, А. Василев; И. Минчев, А. Цветков; П. Еуженио, Охене, Бригидо; Йосипович
Старши треньор: А. Томаш
БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Аргилашки; Филипов, К. Димитров, Р. Терзиев, Е. Кардосо; Ван Арнем; Неделев, С. Шопов, Перван, А. Тонев; А. Вутов
Старши треньор: Ж. Петрович
 
СЪДИЯ: Стефан Апостолов
СТАДИОН: "Берое"
НАЧАЛО: 18:00 часа
Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

Ботев (Пловдив) си хареса нападател от Люксембург (видео)

Оеге-Зице ван Линген направи фурор още в квалификациите на Лигата на конференциите с 4 гола в 4 мача

Душан Керкез: Хубаво е да завършим годината с победа

Треньорът на Ботев (Пловдив) бе доволен от минималния успех над Хебър

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки