Сензациите в пресата: Шеф във Фрозиноне идва за Костов

Два родни клуба от елита поканили Томаш за треньор, 40 000 евро държат Желко в Ботев Пд

Сензациите в пресата: Шеф във Фрозиноне идва за Костов

Най-интересните теми от българската преса днес, 20 август:

 

„Меридиан мач”: Шеф във Фрозиноне идва за Костов

 

Асистентът на спортно-техническия директор на Фрозиноне Ернесто Салвини - Александро Фрара е тръгнал вчера за София, за да преговаря за Станислав Костов. Това научи „Меридиан Мач" от достоверен източник. Първоначално се заговори, че италианците са изпратили сутринта нова оферта. Такава обаче не бе получена на „Герена". От Апенините не са търсили и връзка с агента на играча Милко Бански, за да го уведомят за новите си намерения. Както е известно, „канарчетата" от Серия Б бяха готови да броят 200 000 евро за голмайстор №1 на елита за миналото първенство. От Левски обаче се изсмяха над това предложение. „Искат ни 700 000 евро отгоре", признаха тогава от управата на Фрозиноне, където преди време игра друг българин - Александър Тонев.

Италианците дори решиха да се насочат към други трансферни цели, но удариха на камък и с тях. Затова са решили, че докрай ще се пробват за Костов. По тази причина у нас е решил да дойде и Ернесто Салвини, който държи спортно-техническата власт в отбора. Именно той обяви преди 4 дни, че Костов има профил, който се харесва на ръководството и треньора Александро Неста. Клубът обаче трябвало да събере пари,за да задоволи желанието на Левски.

 

„Меридиан мач”: 40 000 евро държат Желко в Ботев Пд

 

40 000 евро е неустойката, която Ботев ще трябва да плати на треньора си Желко Петрович, ако го уволни. Това е най-солидната причина той да е все още на поста си при изключително разочароващия старт на „жълто-черните" в първенството. Черногорецът е заложен на дузпата заради слабата игра, която тимът показва и въпреки че дойде у нас с впечатляваща визитка шансовете му да се задържи до Нова година са под 30 процента.

Ако Петрович не спечели 6 точки от предстоящите двубои с Витоша и Локо (Пловдив) на „Лаута", той най-вероятно ще бъде заменен. За Ботев сумата по неустойката е солидна, още повече, че преди дни се установи, че след лятната селекция разходите за първия тим са се вдигнали с 40 процента. В същото време заложеният в контракта на Петрович евентуален бонус при класиране на тима в Топ 6 е четири пъти по-малък. От ръководството са оценили това като съвсем реална цел, предвид представянето в миналия шампионат и са се договорили с Петрович за премия от 10 000 евро. В момента обаче Ботев изглежда твърде далеч от най-добрите в efbet Лига.

 

„Тема спорт”: Два родни клуба от елита поканили Томаш за треньор

 

Два клуба от върховете в българския футбол са канили Александър Томаш за треньор. Наставникът на Берое на този етап е отклонил предложенията, но не е изключена промяна в позицията му в даден момент. Първият разговор с него е бил още през месец май. Тогава чрез комуникация по телефона младият специалист е получил предложение, което е отказал, защото някои от нещата, които е чул, не му харесали. През юли пък с него се е свързал представител и на друг клуб от Топ 3, който проявил интерес към ангажирането му. Въпросът е останал отворен, като е възможно да претърпи развитие в последните дни на август или първите на септември, когато е паузата в първенството заради националните отбори. Клуб, който иска да вземе Томаш, сега ще трябва да плати неустойка на Берое. Това е записано в договора между специалиста и заралии. Става въпрос за сума, възлизаща на няколко месечни възнаграждения на треньора.

40-годишният Томаш е най-проспериращият млад наставник у нас. Неговата кариера се развива постепенно, без да се пропускат отделни етапи чрез предприемането на резки движения. Той първо направи впечатление начело на втородивизионния Банско, а след това стигна до фурор с Верея в елита. От 27 месеца пък води с успех Берое. При зелените Томаш има голяма спортно-техническа и селекционна власт и няма никакво намерение да отстъпва от вижданията си, в който и роден клуб да отиде. Амбицията му в момента е да изведе старозагорци до евроучастие. Заралии ще атакуват третото място в класирането, както и спечелването на турнира за купата.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки