НАЙ-ПОСЛЕ! Гейм, сет, мач и Григор Димитров е във втория кръг на US Open (ВИДЕО)

Гришо надви италиански ветеран на старта в Ню Йорк

НАЙ-ПОСЛЕ! Гейм, сет, мач и Григор Димитров е във втория кръг на US Open (ВИДЕО)

Григор Димитров стартира с победа участието си на US Open, като се справи с италианеца Андреас Сепи. Това бе и първи двубой между двамата.

 

Гришо срази италианския ветеран Андреас Сепи с 6:1, 6:7(2), 6:4, 6:3 за 2 часа и 45 минути игра, като ще очаква победителя от двубоя между Борна Чорич и квалификанта Евгени Донской във втори кръг.

 

 

ПЪРВИ СЕТ

Григор започна с бързо спечелен сервис-гейм. След това имаше дълги разигравания. Димитров се справяше в напрегнатите моменти, отигравайки умело и от форхенд, и от бекхенд. Сепи сбърка два пъти от форхенд след продължителни разигравания. Вторият път бе при отразяване на точка за пробив, което доведе до ранния брейк за 2:0.

 

Българинът затвърди без проблем с бързо спечелени точки и класически комбинации след солиден първи сервис, като регистрира и уинъри от форхенд за 3:0. 

 

Триково отиграване oт форхенд-слайс осигури на Григор още по-убедителен аванс - 4:1, след като вече Андреас Сепи бе спечелил първия си гейм в срещата. Димитров продължи да доминира. Справяше се отлично с ретурите от бекхенд, но при 15-30 италианецът пак не издържа от основната линия и сбърка форхенд за двоен шанс за пробив. Сервиращият оцеля в следващото разиграване, след което обаче допусна двойна грешка и Гришо дръпна с 5:1. Българинът се справи и в последвалия гейм, който завърши по перфектен начин - с ас за 6:1.

 

ВТОРИ СЕТ

Димитров позволи да бъде пробит след редица непредизвикани грешки и двойна при 0-1 и 15:40. Спадът в представянето на нашето момче обаче се оказа кратък. Още в следващия гейм Григор отговори с 40:0 от посрещане и три последователни шанса за рибрейк, като успя да реализира първата и да намали на 1:2 геймовете. Колебанията в играта му обаче продължиха. Ас №3 в мача му даде шанс да изравни резултата в сета, но впоследствие не подсигури добре излизането си на мрежата и допусна да бъде преодолян. Нова непредизвикана грешка даде брейкбол на Сепи, но опасността бе неутрализирана бързо и до нов пробив не се стигна.

 

35-годишният италианец имаше две поредни възможности да поведе с 3:2, но не така мислеше Гришо, който направи добър ретур и се отчете с търпелива игра в дълго разиграване. След това последваха два дюса, преди все пак Сепи да затвори подаването си и да поведе с 3:2. Григор успя да изравни на 3:3, след което и италианецът взе подаването си - 4:3, което приключи с неуспешен опит за къса топка от страна на Григор. Последва размяна на геймове до 6:6, което доведе до тайбрек. Началото беше неприятно за Димитров. Сепи поведе с 3:0 след двойна грешка и форхенд в мрежата от страна на българина. Опитният италианец спечели следващите две точки на свой сервис и поведе още по-убедително - 5:0. Григор стигна до едва две точки в тайбрека - 6:7(2), и Сепи изравни сетовете - 1:1.

ТРЕТИ СЕТ

Григор очевидно не се бе демобилизирал след пропуснатата възможност да поведе с 2:0 сета, защото поведе с 3:0 светкавично в началото на третата част. Той повиши концентрацията от основната линия, изчистени бяха грешките от бекхенд и форхенд, при което солидният първи сервис имаше по-голяма тежест. Димитров имаше възможност за пробив в четвъртия гейм, но точно пък тогава сервисът на Сепи бе на най-голяма висота, така че италианецът успя да се отчете в сета - 3:1. С уинър номер 30 пък Григор продължи добрата серия на сервис и бързо дръпна с 4:1.

Сепи изигра на доста високо ниво втория сет, но в третия започнаха да се завръщат непредизвиканите грешки, а и ретурите на Григор бяха достатъчно коварни, за да му осигурят предимство от 0-40. За съжаление, две късметлийски хващания на линията от страна на Сепи заличиха възможностите за нов пробив на Григор. Десетият му форхенд-уинър в комбинация с ас по правата в полето за предимство позволиха на италианеца да спечели подаването си от кошмарно положение, а и така той се задържа в сета.

След като доста лесно, реално, стигна до 0-40 в предишния гейм, Григор загуби леко концентрация и си позволи малко повече експерименти от основната линия в следващия гейм. За съжаление, две грешки от бекхенд и ненаграден риск с агресивен форхенд (в аут) възстановиха равенството в пробивите - 4:3. Сепи затвърди пробива с бързо спечелени точки за 4:4. Григор пак сбърка форхенд, за да се постави в неприятно положение при 0-30, но пък компенсира с великолепен бекхенд-уинър по правата. Сепи обаче не спираше да рискува с цел намиране на линиите, което му носеше успех и му осигури завръщане в мача. Все пак, хубавите бекхенди на българина го поставиха в позиция да излезе леко напред в резултата при 5:4.

Липса на късмет и милиметри разделиха агресивно настроеният Григор да поведе с 0-40, като съперникът му продължаваше да цели линиите, но това не пречеше на българина да печели продължителните разигравания. Димитров стигна до два сетбола, като загуби първия, независимо от добрата си защита, но нямаше възможност да се противопостави на съперника. Сервис-мрежа на Сепи пък го избави от неприятностите за пореден път, а после и поредната му нацелена линия провокира сбъркан форхенд от Григор за авантаж. Димитров бе задминат от форхенд в момента, в който атакува мрежата, с което пропусна възможност да си изгради още един сетбол. Издръжливостта му от бекхенд обаче му даде шанс да остане в следващото разиграване, където пък Сепи сбърка непредизвикано от предната страна на ракетата. Хубав ретур от форхенд доведе до още една грешка на италианеца и сетболът бе факт, но пък точно тогава дойде непредизвикано сбъркан бекхенд от Григор. Следващият шанс за брейк също не бе материализиран след дълго разиграване, в което Димитров се защитаваше основно и по-скоро изчакваше грешка на противника, отколкото да се стреми към поемане на инициативата. Хубав и дълбок бекхенд-слайс по правата на Димитров му осигури поредна възможност за затваряне на сета. В последвалото разиграване този път той беше човекът, който с два агресивни форхенда по диагонала намери линиите, а сетболът бе превърнат в успех с любимото му драйв-воле от форхенд - 6:1, 6:7(2), 6:4 за 2 часа и 10 минути игра.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ

Григор започна уверено следващия сет с два сравнително безпроблемни сервис-гейма, за да поведе с 2:1. Мачът явно навлезе във фаза, в която началните удари бяха доминиращи, защото тенденцията се запази в следващите минути, а с два поредни идентични аса по диагонала в полето за равенство Григор поведе с 3:2, като вече имаше 10 директни точки от сервис (6 за Сепи).

Григор с бекхенд-уинър по правата и акробатично отиграване край мрежата наелектризира публиката, като в същото време си заслужи предимство от 0-40. Отново обаче той не се възползва от него и последва обрат на Сепи, който също заслужи поздравления за два чудесни уинъра от бекхенд и форхенд - 3:3. Григор не загуби добрия си ритъм от сервис и продължи да печели без напрежение подаването си за 4:3.

 
Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки