Сензациите в пресата: ЦСКА прати Енрике на терапия

Ники Михайлов застава под рамката след 70 дни чакане, Витоша Бистрица привлече колумбийски национал

Сензациите в пресата: ЦСКА прати Енрике на терапия

Най-интересните теми от българската преса днес, 7 септември:

 

„Тема спорт”: ЦСКА прати Енрике на терапия

 

Крилото на ЦСКА Енрике Рафаел още е доста далеч от завръщане на терена. Той е пратен на терапия, която да помогне за по-бързото му възстановяване. Бразилецът ще отсъства поне още 3 седмици от терените. В момента той не тренира с отбора, а пътува до специализирана клиника, където преминава процедури. Южноамериканецът получи възпаление на капачката на коляното в края на месец юни. Очакваше се той да е готов за игра в рамките на 30 дни, но това така и не се случи. Явно контузията на Енрике се е усложнила, поради което той ще отсъства от терените близо три месеца. 

Тепърва бразилецът ще стартира тренировки наравно с отбора и ще наваксва изоставането си във физическо отношение. Енрике получи тежка контузия в ранен етап от сезона и през миналата година. Тогава той счупи ключица в реванша с Рига в първия кръг на Лига Европа. Енрике не записа нито едно друго участие през есента, макар че в последния месец от годината не играеше заради паспорта си извън ЕС.

 

„Тема спорт”: Ники Михайлов застава под рамката след 70 дни чакане

 

След 70-дневно чакане Николай Михайлов отново ще застане на вратата на Левски. Това ще се случи утре, когато сините ще срещнат втородивизионния дубайски Емирейтс. Контролата е от 17:30 часа на комплекс "Евима Спорт Център" в Банско. За последно 30-годишният страж бе под рамката на 1 юли тази година. Тогава сините имаха спаринг срещу спечелилия промоция за четвърта германска дивизия Тюркгюджю. Резултатът бе катастрофален за възпитаниците на Петър Хубчев - 0:4. В следващата контрола - на 2 юли срещу швейцарския първенец Йънг Бойс, на вратата бе взетият през лятото Милан Миятович. След това Михайлов получи травма в областта на коляното и така и не записа участие в официален мач. 

Николай е твърда резерва на черногореца - не получи шанс дори срещу последния в класирането Витоша Бистрица. Това даде повод през седмицата на бившия нападател на Левски Валери Божинов да скочи на Петър Хубчев. Божинов заяви, че според него забиването на Михайлов на пейката се дължи на лична основа, а не на качествата му.

 

„Тема спорт”: Витоша Бистрица привлече колумбийски национал

 

Елитният Витоша Бистрица привлече бивш младежки национал на Колумбия. Това е Кристиян Андрес Паломеке. Той е подписал за 2,5 години с клуба и е уреден за следващия мач. Витоша гостува на Берое на 16 септември, понеделник, от 20:00 часа. Паломеке е еднакво добър по двете крила и има във визитката си 20 мача и 2 гола за различните юношески формации на Колумбия.

Паломеке, който е играл в Алианса Петролера, Онсе Калдас, Ла Екуидад и аржентинския Колон, е носител на младежката Копа Америка през 2013 г., където е съотборник с настоящите звезди на южноамериканския футбол Хуан Кинтеро и Мигел Борха. Паломеке е юноша на един от най-успешните колумбийски клубове - Атлетико Насионал, но не е играл за първия отбор. По време на подготовката с Витоша тренираше и друг колумбиец - 25-годишният Карлос Риаскос.

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки