Черно море се завърна на пътя на победите с успех на "Тича" (ВИДЕО)

"Моряците" се наложиха с 2:0 у дома над Ботев Пловдив

Черно море се завърна на пътя на победите с успех на "Тича" (ВИДЕО)

Черно море прекъсна негативната серия от седем мача без победа, след като се наложи с 2:0 над Ботев Пловдив на „Тича“ в първия мач от Х кръг на efbet Лигата. Първото полувреме бе равностойно, като Ботев имаше две възможности да реализира, но след почивката домакините взеха нещата в свои ръце и тотално доминираха на терена. Исмаил Иса октри резултата в 48-ата след добро извеждащо подаване на Родриго, а Мартин Минчев отбеляза от дузпа в 66-ата. Минути преди гола на Минчев, Жордао изпусна да отбележи от дузпа.

През първите минути на двубоя положенията липсваха пред двете врати и темпото на игра не бе особено високо.

В 20-ата се откри първата чиста възможност пред „канарчетата“. Филипов центрира котдясно към далечната греда, Кардосо овладя и центрира към точката за дузпа, Неделев не успя да играе с глава и кълбото стигна във Вутов. Той бе на чиста позиция, но не успя да преодолее Митрович, който спаси, а при добавката на Вутов се намеси Стефан Станчев с шпагат.

Четири по-късно Неделев с перфектен пас изведе отляво Кардосо, който остана сам срещу Митрович, но опитът му да прехвърли технично вратаря не беше успешен и стражът на „моряците“ улови без проблем.

Играта начесто се накъсваше заради нарушения, което неминуемо се отрази и на качеството ѝ.

Черно море започна много силно второто полувреме и в 48-ата минута отбраната на гостите се пропука. Родриго изведе в предни позиции Исмаил Иса, който останал сам срещу Аргилашки не сгреши.

В 55-ата Ндонгала бе много близо до втори гол, но не успя да засече центриране отдясно на Родриго.

В 59-ата Митрович спаси без затгруднение удар с глава на Виана, а минута по-късно домакините получиха златна възможност да отбележат отново, след неразбирателство между Филипов и Димитров, но Аргилашки реагира бързо и излезе, парирайки удар на Минчев.

В 63-ата минута Вутов фаулира Жордао, за което реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Жордао, но Аргилашки успя да спаси наказателния удар.

Две по-късно „моряците“ получиха нова дузпа, този път за нарушение на вратаря на Ботев срещу Димов, а Мартин Минчев изпълни точно т бялата точка за 2:0.

В 70-ата минута Ндонгала можеше да направи резултата класически, но от чиста позиция би във вратаря.

Лошите новини за Ботев не приключиха, след като Балтанов получи контузия и бе заменен, а малко по-късно беше откаран с линейка към близката болница.

Мартин Минчев бе изведен отдясно и остана сам срещу Аргилашки, но вместо да бие опита да намери включващия се Жордао, пасът му обаче не беше точен.

Така двубоят на „Тича“ завърши при резултат 2:0 в полза на Черно море.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки