Лудогорец не бърка у нас след подвиг в Европа

Генчев ще залага на изцяло нов състав за Арда, Белчев с проблеми с основни играчи

Лудогорец не бърка у нас след подвиг в Европа
Лудогорец изигра един от емблематичните си европейски мачове срещу ЦСКА Москва, като победи с 5:1, а сега на тима предстои домакинство на Арда. Двубоят в Разград е днес, 22 септември, от 20:15 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. 
 
Историята показва, че разградчани не бъркат, когато в шампионата им предстои мач на своя земя след такъв успех в Европа. Последната победа над силен съперник в групите на Лига Европа бе с 2:1 над Хофенхайм с обрат, а три дни по-късно под ножа мина и Берое с 2:0. Първата победа на български тим в Португалия - над Брага с 2:0, е последвана от разгром с 4:0 над Етър. Изключителният успех с 4:2 над Цървена звезда като гост върви в пакет с 4:1 срещу Ботев Пловдив. Победата с 2:0 над Виктория Пилзен е съпроводена от рутинно 2:0 срещу Монтана. След ремито с ПСЖ на „Парк де Пренс" „орлите" пречупиха 1:0 Локо Пловдив на своя земя, пише "Меридиан мач".
 
Връщайки се назад във времето, единствената грешна стъпка е след историческото отстраняване на Стяуа и първо влизане в Шампионската лига. Три дни след чудото на Моци и компания, разградчани правят 1:1 с Берое. На 22 октомври 2014 година „орлите" записаха първата си победа с 1:0 над Базел, а в първенството сломиха с 2:0 Черно море.
 
Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев най-вероятно ще заложи на почти изцяло нова единайсеторка за днешното домакинство на нова Арда. Младият специалист със сигурност ще даде почивка на част футболистите, постигнали разгромната победа с 5:1 над руския гранд ЦСКА Москва в четвъртък.
 
На вратата се очаква да е Пламен Илиев, а пред него Жордан Икоко, Георги Терзиев, Козмин Моци. Днес ще стане ясно дали последното ново попълнение Талеб Tayaтa ще попадне в групата за сблъсъка.
 
Пред тях ще стартират капитанът Светослав Дяков и полякът Яцек Горалски. Малко пред борбените полузащитници ще бъде поставен техничният Дан Битон. По крилата ще атакуват Мавис Чибота и Жоржиньо, а на върха на атаката ще стартира Якуб Швиерчок.
 
Треньорът Станислав Генчев разчита на голяма група равностойни играчи и почти всеки пост е дублиран с футболист, на когото може да се разчита. Лудогорец тепърва навлиза в серия от важни мачове в цикъл четвъртък - неделя. Разградчани ще изиграят на 25 септември (сряда) и мача от фазата на 1/16-финалите за Купата на България срещу Нефтохимик в Созопол. На 29-и е гостуването на Дунав за първенство, а на 3 октомври това на Ференцварош за Лига Европа, пише "Тема спорт".
 
В същото време звездата на Арда Спас Делев до последно ще е под въпрос за гостуването на Лудогорец. Белчев със сигурност няма да може да разчита на контузения Осман Ахмед, който се превърна в герой в Кърджали, класирайки за първи път тима в елита с гол в продълженията на баража срещу Септември София. Със сигурност треньорът ще избере no-затворен вариант на игра, въпреки че това не е много по вкуса му. Той ще насити халфовата линия и ще опита да хване противника на контраатаки, с които да изненадат Лудогорец.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки