Лудогорец започва тежък цикъл срещу Нефтохимик днес

Бургазлии ще пробват да се опънат на шампиона с резервите

Лудогорец започва тежък цикъл срещу Нефтохимик днес
Лудогорец навлиза в тежък ритъм. Днес на разградчани им предстои двубой срещу Нефтохимик за Купата на България. В неделя, 29 септември, ги чака визита на Дунав в Русе. След това ще се сблъскат с Ференцварош, преди да приемат Левски. Тоест за 12 дни ще изиграят 4 срещи. След това идва паузата в първенството.
 
Заради сгъстения цикъл треньорът Станислав Генчев ще ротира постоянно състава. Мачът с втородивизионния Нефтохимик е днес от 19:00 часа в Созопол, като ще бъде излъчван пряко по Диема спорт. В него участие няма да вземат защитникът Антон Недялков и нападателят Якуб Швиерчок.
 
Първият получи контузия в домакинството на Арда в неделя, което бе спечелено с 2:0. Националът е с разтежение на бедрен мускул, заради което напусна на почивката. Швиерчок пък има проблеми с коляното. Затова и въобще не бе в групата за сблъсъка с кърджалийци. От лекарския щаб на Лудогорец правят всичко възможно двамата да са на линия за гостуването на Ференцварош.
 
Петият във Втора лига Нефтохимик ще се опита да се опъне на Лудогорец в днешния финал за Купата на България. Бургазлии са наясно, че шансовете им за продължаване напред в надпреварата са малки. Възпитаниците на Диян Петков обаче ще пробват да се покажат в добра светлина срещу шампионите на "Арена Созопол".
 
Треньорът със сигурност ще напра ви известни промени в стартовата си единайсеторка, тъй като приоритет е шампионатът. Той ще извади от титулярите футболисти, които висят с картони, за да ги запази за първенството. Така шанс за изява ще получат част от играчите, които по-рядко намират място на терена.
 
В групата се очаква да се появи последното ново попълнение на тима - Ерик Почански. Той по всяка вероятност ще бъде сред резервите, след като не е в достатъчно добра физическа форма и не е готов за пълни 90 минути. Димитър Костадинов пък има травма в коляното и най-вероятно няма да попадне сред 18-те. Със сигурност двубоят пропуска опитният халф Цветомир Цонков. Той ще гледа двубоя от трибуните заради наказание.
 
На вратата на Нефтохимик пък може да застане Павел Здравков, а на резервната скамейка на Лудогорец ще е Здравко Здравков, тоест ще видим задочен дуел между баща и син. Павел е доказателство, че "кръвта вода не става" и като баща си сложи ръкавиците. 21-годишният младок, който е юноша на Славия, има 6 мача за бургазлии този сезон във Втора лига.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки