Уелс и Хърватия не успяха да се победят след здрава битка в Кардиф (ВИДЕО)

"Драконите" все още имат шансове за класиране на Евро 2020 след днешното реми

Уелс и Хърватия не успяха да се победят след здрава битка в Кардиф (ВИДЕО)

Уелс и Хърватия не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в мач от Група Е от квалификационната фаза на Евро 2020. Хърватите откриха резултата в Кардиф в 9-ата минута чрез Влашич, но звездата на „драконите“ Гарет Бейл върна равенството в добавеното време на първата част.

Хърватия остава лидер в групата, но разликата с втория Унгария е вече две точки, след като „маджарите“ днес спечелиха с 1:0 домакинството си на Азербайджан. Словакия се намира на трето място в класирането с 10 точки след 6 изиграни мача. Уелс остава четвърти с 8 точки, като селекцията на Раян Гигс все още има шансове за класиране на Евро 2020, но трябва задължително да спечели предстоящите мачове с Азербайджан и Унгария.

Първото положение в мача бе пред вратата на гостите – в 8-ата минута Ловрен успя да спре Даниел Джеймс при атака отляво, като при единоборството Джеймс падна на земята, но претенциите на домакините за дузпа не бяха уважени.

Само минута по-късно хърватите откриха резултата. Брекало направи зрелищен пробив в половината на „драконите“, потърси Петкович на дъгата на пеналта, той обаче не успя да си спре добре топката и правилно продължи за Влашич, който стреля точно по земя в долния десен ъгъл, топката се отби в страничния стълб и влезе в мрежата.

В 15-ата минута Домагой Вида се сблъска с Даниел Джеймс, който бе повален на земята и за момент загуби съзнание. Все пак Джеймс се завърна на терена след няколко минути и успя да продължи участието си в мача.

В последните минути на първата част „драконите“ се активизираха в атака, а в добавеното време стигнаха и до изравнителен гол. Бен Дейвис успя да се пребори с Ковачич за топката, като останаха съмнения за нарушение на уелсеца, но съдията не отсъди такова, последва добро извеждащо подаване за Бейл, който с прецизен удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

Второто полувреме не започна добре за домакините, които трябваше да правят принудителна смяна. Петкович връхлетя в гръб на Ампаду, който не успя да се съвземе след сблъсъка и бе заменен, а на негово място влезе Морел.

 В 55-ата Модрич направи грешка при изнасяне на топката, от която обаче Даниел Джеймс не успя да се възползва и би във вратаря от малък ъгъл.

В края на двубоя домакините имаха добра възможност да вземат трите точки, но Модрич спря с нарушение скоростна атака на Хари Уилсън, за което капитанът на хърватите получи жълт картон.

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки