Сензациите в пресата: Повишават Караславов в Ботев (Пд), ЦСКА пазарува халфове през паузата

Езе е все по-близо до изхода на "Лаута", в Ботев (Пд) обмислят раздяла със Зехиров

Сензациите в пресата: Повишават Караславов в Ботев (Пд), ЦСКА пазарува халфове през паузата

Сензациите в родната преса на 15 октомври, вторник, 2019 година:

Тема Спорт: Езе все по-близо до изхода на „Лаута“

Централният защитник на Локомотив Пловдив Стивън Езе е все по-близо до изхода на "Лау­та". Нигерийският бранител продължава категорично да от­казва да подпише нов договор. Черно-белите бяха решили вче­ра да направят последен серио­зен опит да разубедят играча.

Както е известно, договорът на Езе изтича с есенния дял.

Желанието на мениджъра му е той да опита късмета си в друг отбор. Интерес към него има от Шотландия. Вероятно­стта нигериецът да остане на "Лаута" е около 10%, довериха от клуба.

Тема Спорт: "Канарчетата" обмислят раздяла със Зехиров

Ръководството на Ботев Пловдив обмисля раздяла с Ата­нас Зехиров. Той дойде през зимния трансферен прозорец след престой в Черно море. При Николай Киров-Белия флан­говият футболист не успя да се наложи. Основна причина за това бе честият период, в който играчът бе контузен. И в момента Зехиров лекува травма. Той има хроничен проблем и не е изключено Бо­тев да се раздели с него. Канар­четата са били категорични, че не могат да продължават да плащат така на играч, кого­то не използват.

С оглед строежа на "Колежа" шефовете търсят всякакви на­чини и варианти за оптимизи­ране на бюджета. Възможно е да бъдат освободени и други играчи. Засега треньорът Фе­рарио Спасов няма да се зани­мава със селекционна дейност. Задачата пред него е да стаби­лизира тима и ако остане след Нова година, вече ще работи по привличането на нови попълнения. Договорката му със собственика Георги Самуилов е до края на есенния дял и след това в зависимост от ре­зултатите двете страни ще седнат на нови преговори.

Меридиан мач: Повишават Караславов в Ботев (Пд)

Асен Караславов ще бъде силният човек в Ботев по спортните въ­проси. Бившият тийм мениджър и админист­ративен директор ще има повече правомо­щия в клуба. Официал­но той няма да бъде назначаван на мястото на Адалберт Зафиров, но ще работи по селек­цията, ще помага на ферарио Спасов в кон­такта с играчите и фут­болните агенти на на­белязаните попълне­ния.

След финала за Ку­пата на България Ка­раславов бе отстранен временно от работата с първия тим, но след като Зафето и Желко Петрович очевидно се провалиха в опита да развият отбора след уволнението на Нико­лай Киров, сега отново е получил доверието на Борда на директорите. Той вече може да бъде забелязан всеки ден на базата в Коматево и обсъжда с Ферарио Спа­сов и щаба му как да извадят отбора от кри­зата. „Меридиан Мач" разбра и че има набе­лязани няколко футбо­листи, които ще бъдат внимателно проучвани до зимата и евентуално ще бъдат привлечени. Става въпрос за мом­чета от нашето първен­ство, които ще се нуж­даят от по-малко време за адаптация.

Меридиан мач: „Армейците“ ще пазаруват халфове по време на паузата

Намирането на нови вът­решни халфове ще бъде ос­новният приоритет в селек­цията на ЦСКА по време на зимната пауза. От Борисовата градина разкриха, че клубът вероятно ще привле­че двама полузащитници, които да бъдат алтернатива на португалското дуо Тиаго-Пинто. Припомняме, че те си навлякоха гнева на феновете през последния месец и агитката поиска те да не играят. Тарторът на Сектор Г Росен Петров -Животното дори обяви, че португалците са бойкотирали и Любо Пенев, и Люпко Петрович.

В последния мач на ЦСКА - победа с 4:0 над Витоша на стадион „Българска ар­мия", Тиаго и Пинто бяха резерви, а вторият се появи в игра след почивката, за­щото Бикел се контузи.

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки