Сити не се отказва, помете Вила за едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите се приближиха на три точки от лидера Ливърпул

Сити не се отказва, помете Вила за едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Манчестър Сити спечели с 3:0 домакинството си на Астън Вила от 10-ия кръг на Висшата лига и се доближи на 3 точки от лидера Ливърпул. Утре "червените" играят с Тотнъм у дома. "Гражданите" събраха 22 точки и изместиха Лестър от втората позиция. Серията на Вила от 3 поредни мача без загуба приключи и тимът остава във втората половина на таблицата с 11 т. 

 
Шампионите можеха да поведат още в 6-ата минута, но Жезус от няколко метра стреля встрани от вратата. Последва сериозен натиск от Сити. В 19-ата минута шут на Стърлинг се удари в ръката на Енгелс, но дузпа не беше отсъдена.  Малко след това и гостите имаха претенции за наказателен удар, след като Дъглас Луис беше притиснат от Кансело и падна в наказателното поле. 
 
 
В 34-ата минута Стоунс блокира удар на Трезеге. Малко преди паузата Стърлинг намери непокрития Давид Силва, който пропусна най-чистото положение през първото полувреме. 
 
Веднага след почивката Манчестър Сити поведе. Стърлинг реализира с удар между краката на Том Хийтън.  В 56-ата минута домакините можеха да удвоят. Стърлинг пресече пас в защитата на съперника и намери Жезус, който бе сам срещу вратаря. Бразилецът стреля, но пред голлинията Мингс предотврати попадението. 
 
 
В 65-ата минута интригата приключи, макар и след намесата на ВАР. Де Бройне центрира отляво и след като никой не играя с нея, тя се влезе в далечния ъгъл. Съмненията за засада бяха сериозни, но  след преразглеждане на положението, попадението беше зачетено. 
 
Третото попадение за Сити падна в 70-ата минута. Гюндоган опъна мрежата зад вратаря на Вила. В оставащото време Фил Фодън стреля на два пъти доста опасно, а шут на Трезеге беше отразен от Едерсон. 
 
 
Домакините завършиха двубоя с човек по-малко, след като Фернандиньо получи втори жълт картон. В добавеното време Жезус стреля в гредата, след което и Дейвис от Вила прати топката в страничния стълб. 
 
Дортмунд смачка Аугсбург, вкара цели пет гола във вратата на гостите

Рурците показаха отлична игра

В Англия искат победителят във ФА Къп да вземе квота за Шампионска лига

Вижте подробности

Реал Сосиедад спря пропадането с успех над Лас Палмас

Баският тим спечели с 2:0

Байерн плаща 30 млн. евро компенсация за треньор?

Треньорът на Бенфика Рогер Шмид може да поеме баварците

Бивш треньор на Реал (Мадрид) преговаря с Уест Хем

Жулен Лопетеги може да поеме лондончани

Интер може да продаде Дензъл Дъмфрис след края на сезона

Интересът към един от основните играчи на тима е сериозен

"Трактористите" връхлетяха във Висшата лига след 22 години

Груев ще чака за промоция след 1:2 от Саутхямптън

Спортният директор на АЕК (Атина): Гледахме вратари в България, но нямат ниво

Бруно Алвеш се срещна с Жозе Моуриньо, но няма да го кани за треньор

Арне Слот за Ливърпул: Още няма нищо официално

Треньорът на Фейенорд е пред подпис с мърсисайдци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки