Браво! Гришо със страхотен обрат на старта на "Мастърса" в Париж (ВИДЕО)

Българинът загуби първия сет срещу Юго Умбер, но в следващите два даде само три гейма на французина

Браво! Гришо със страхотен обрат на старта на "Мастърса" в Париж (ВИДЕО)

Григор Димитров стартира участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Париж с победа над представителя на домакините Юго Юмбер след 4:6, 6:1, 6:2 след час и 38 минути игра.

Димитров стартира със сервис и съумя набързо да поведе с 1:0 за 1 минути игра. Във втория гейм на първия сет френският младок взе подването си и изравни. В третия гейм дойде и първият пробив, който влезе в сметката на французина, след 30:0 и 40:15, той съумя да пробие Григор и поведе с 2:1.

Френският младок затвърди пробива си, след като губеше с 0:30, но в крайна сметка загуби, а резултатът стана 3:1 в полза на Юмбер. В петия гейм Димитров взе подаването си и намали изоставането си до 2:3. В 6-ия гейм Димитров поведе с 30:0, но допусна изравняване до 40:40, след което и загуби, а резултатът стана 2:4. Набързо Григор взе подаването си и намали изоставането до 3:4. В осмия гейм на първия сет Григор съумя да върне пробива и изравни до 4:4. Това се случи, след като Димитров имаше две възможности за пробив, но се стигна до изравняване, а след това при третата възможност пробивът дойде.

Последва нова реакция от страна на Юмбер и той отново проби, за да поведе с 5:4 за 37 минути игра, последва затвърждаване на пробива и Юмбер поведе с 6:4.

Димитров стартира ударно във втория сет и след като взе подаването си, съумя и да пробие, за да поведе с 2:0. В рамките на само 12 минути Димитров взе и второто си подаване в сета и поведе с 3:0. След размяна на геймове се стигна до 4:1 в полза на българския тенисист. Последва нов пробив за 5:1 в полза на ракета №1 на България. С лекота дойде и поредния гейм в полза на Димитров и се стигна до 6:1, а с това и резултатът беше изравнен - 1:1 сета.

Григор стартира отлично в третия сет и съумя да пробие съперника още в първия гейм за 1:0. Димитров затвърди пробива и поведе с 2:0. Юмбер все пак съумя да вземе третия гейм и намали изоставането си до 1:2. Стигна се до 4:2 и 40:15 при сервис на Юмбер, последва пробив и се стигна до 5:2 след втория пробив. В осмия гейм Димитров взе подаването си и спечели с 6:2, а с това и мача.

Хасковлията има да защитава 90 точки за световната ранглиста, след като през миналата година стигна до третия кръг.

Димитров ще се изправи срещу свой стар познайник - номер 12 в схемата Давид Гофен във втория кръг, който пропусна първия кръг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки