Сензациите в пресата: Цялата защита на Ботев с неясно бъдеще

Дунав продава Ахмедов, за да закърпи бюджета; Доскорошен национал учи за треньор

Сензациите в пресата: Цялата защита на Ботев с неясно бъдеще

Най-интересните теми от българската преса днес, 30 октомври:

 

„Меридиан мач”: Цялата защита на Ботев с неясно бъдеще

 

Цялата титулярна защита на Ботев (Пд) е с неясно бъдеще. Договорите на Филип Филипов, Димитър Пиргов, Лазар Марин, както и на Радослав Терзиев (б.а. който в последните два сезона по-често е дефанзивен халф) изтичат през лятото на 2020 г., а до момента няма преговори за тяхното подновяване. Отделно от това е почти сигурно, че от зимата Кристиан Димитров ще премине в Левски. Така реално мачовете до края на годината, както и днешният с Арда, ще покажат на треньора на „канарчетата" Ферарио Спасов дали си заслужава някои от въпросното каре да подпише нов договор, или Феро ще продължи да прилага новата клубна философия - да се пускат таланти от школата.

Колкото до днешния мач с Арда, в него бултрасите чакат първа победа на Ботев (Пд) от 24 август - 2:1 над Витоша (Бистрица). Чака се и първи гол на Тодор Неделев от 3 август, когато той отбеляза при ремито 2:2 с Етър във Велико Търново. Звездата на „канарчетата" страдаше от контузия, заради която пропусна няколко мача на „жълто-черните". Иначе е ясно, че днес титуляр отново ще е талантът Димитър Тонев, който игра много силно срещу Лудогорец. В интерес на истината неговият договор също изтича след края на сезона, но при него е сигурно, че той ще получи нов.

 

„Тема спорт”: Дунав продава Ахмедов, за да закърпи бюджета

 

Дунав ще трябва да се раздели с голмайстора си Ахмед Ахмедов по време на зимната пауза. С парите от негов трансфер клубът ще опита да върже една част от бюджета си. Както е известно, финансовото бъдеще на русенци е несигурно, след като президентът д-р Симеон Симеонов се оттегли. 24-годишният Ахмедов прави добър сезон. Централният нападател на Дунав е взел участие в 12 шампионатни мача, в които вкара 5 гола. Действията му са следени под лупа от няколко родни клуба, които проявяват сериозен интерес към него. Таранът бе свързван и с преминаване в Ботев. До сделка до затварянето на трансферния прозорец тогава не се стигна, но такава може да има през зимата. Ахмед Ахмедов е в полезрението и на няколко тима от чужбина. През миналата кампания нападателят бе на терена в 31 шампионатни мача за русенци, в които вкара 8 гола. Той дойде в клуба от Поморие, а в кариерата си е играл и за Нефтохимик.

Треньорът на Дунав Людмил Киров не крие, че в отбора има несигурност за бъдещето. От клуба пък стартираха кампания "Русенци за Дунав", чрез която се набират средства за съществуването на тима. Привърженици дори се обърнаха и към премиера Бойко Борисов за помощ. Утре Дунав гостува на Левски в София. Двубоят на "Герена" е от 18:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

 

„24 часа”: Доскорошен национал учи за треньор

 

Виканият от вече бившия селекционер Красимир Балъков в националния отбор Георги Сърмов учи за треньор. Халфът, който играе и като защитник, получи позволение от клубния си отбор „Кемницер" да се прибере за няколко дни в България. Причината - курс за получаване на треньорски лиценз „А".

Сърмов премина в германския клуб през лятото със свободен трансфер от „Етър". В началото на сезона той бе твърд титуляр в мачовете от III лига. Явно 34-годишният Сърмов вече се ориентира към това, с което ще се занимава след края на кариерата си на футболист. В „Кемницер" той е съотборник с Костадин Велков. Бранителят наскоро се възстанови от тежка травма. 

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки