Сензациите в пресата: Херо отказал на Ботев Пд

Заралии се разделиха с психоложка, Левски губи пари от Ривалдиньо

Сензациите в пресата: Херо отказал на Ботев Пд

Най-интересните теми от българската преса днес, 31 октомври:

 

„Тема спорт”: Херо отказал на Ботев Пд

 

Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо е отказал наскоро предложение от Ботев Пловдив. Канарчетата са го търсили за заместник на черногореца Желко Петрович, който беше уволнен на 16 октомври, но реално още седмица преди това приключи с клуба. Херо е поискал няколко дни за размисъл и в крайна сметка след голямо колебание е казал "не" на офертата от Ботев. Малко след това Берое е отправил предложение към него и са му заявили много по-високи амбиции.

Както е известно, основен приоритет пред Ботев е построяването на стадиона, докато съставът се намира в преходен период. Освен това пловдивчани сега са с доста контузени състезатели и малка бройка полеви футболисти. В това отношение Берое е в много по-добро състояние. Заралии имат утвърдено ядро на състава, както и доста солидни възможности за привличане на нови играчи - дори и за плащане на трансферни суми.

Херо е работил в Ботев, макар и само за... 2 дни. Бургазлията беше назначен за спортен директор на клуба на 2 юни 2014 г., като идеята беше да работи в екип с треньора Станимир Стоилов (начело на Ботев от декември 2012 г.). Два дни по-късно обаче Мъри напусна, а солидарно с него си тръгна и Херо. Сега няколко дни след като Димитров е отказал на Ботев, той е получил предложението от Берое, което е приел доста бързо. Пловдивчани пък поне до края на годината ще са водени от Ферарио Спасов.

 

„Меридиан мач”: Левски губи пари от Ривалдиньо

 

Още един от освободените играчи от Левски през лятото може да си уреди трансфер, а на „Герена" няма да видят и стотинка от него. Според „Ас" Ривалдиньо през зимата може да се озове в Италия, откъдето към него имало доста сериозен интерес. Синът на Ривалдо си тръгна от „Герена" като свободен агент, след като от Виторул обявиха, че не могат да платят парите, които „сините" искат за него. В Румъния той разцъфна и в момента е сред водещите нападатели в първенството. Както е известно, преди няколко дни стана ясно, че Серджиу Буш ще се озове отново в Стяуа срещу 500 000 евро за Газ Метан.

 

„Тема спорт”: Заралии се разделиха с психоложка

 

Кадровите промени в Берое след освобождаването на Александър Томаш и назначението на Димитър Димитров продължават. Според информация на "Тема спорт" клубът се е разделил и с психоложката, която работеше с футболистите. Тя се водеше на щат при заралии, а идеята бе на Томаш. Специалистката е имала разговори с футболистите два пъти в седмицата. Херо обаче е решил, че няма нужда от психолог за отбора. Димитров промени изцяло щаба. Досегашните асистенти на Томаш Косьо Мирчев и Тодор Кючуков също напуснаха. Сега помощници на Херо са Петър Колев и Георги Чиликов, треньор на вратарите стана Йордан Господинов, а кондиционният наставник Пламен Липенски се завърна под Аязмото.

Вчера Берое потвърди официално и назначението на Иван Цветанов-Трите хикса за анализатор. Той е съгражданин с Херо, като е бил начело на Черноморец, Нефтохимик, Поморие и Несебър, а за последно беше директор на ДЮШ на Ботев Пд. В предходните месеци Цветанов помагаше и доброволно на школата на Черноморец.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки