ДРАМА В ПАРИЖ! Гришо се бори лъвски, но падна от Джокович (ВИДЕО)

Нашият тенисист бе абсолютно равностоен на водача в световната ранглиста

ДРАМА В ПАРИЖ! Гришо се бори лъвски, но падна от Джокович (ВИДЕО)

Григор Димитров отстъпи на полуфиналите на Мастърса в Париж, след като загуби с 0:2 сета от световния номер едно Новак Джокович. Сърбинът победи с 7:6(5) и 6:4 за малко повече от час и половина игра. 

Макар Гришо да показа много добра игра и да имаше дори сетбол в първата част, сърбинът доказа, че е най-добрият в света към момента и стигна до пореден финал във френската столица. 

Първият сет на мача премина в пълно равенство, като двамата тенисисти се гонеха като куче и котка в геймовете само, за да докарат нещата до 6:6 и тайбрек. 

В него Джокович откри с точка, а първия минипробив отново бе в негова полза след грешка от форхенд на Григор. Веднага след това обаче българинът конструира перфектна атака и със смач изравни, връщайки пробива. 

Малко по-късно двойна грешка на Ноле донесе предимство на Гришо и той имаше сетбол на негов сервис при 6:5, но Джокович спечели титанично разиграване и изравни. В края на гейма ново разиграване с над 30 удара приключи благополучно за сърбина и той взе първия сет с 7:5 точки в тринайстия гейм.

Втората част започна доста активно за Григор, като двамата размениха по два гейма в началото. В петия гейм на втората част обаче Джокович успя да стигне до пробив след непредизвикани грешки на нашия тенисист. 

Джокович успя да контролира всичко в мача до края и макар Димитров да не загуби подаването си до края на сета, Ноле успя да е стабилен при свое подаване и безгрешни удари успя да спечели с 4:6 втория сет, а с това и мача. 

Така Гришо остана на крачка от финал в Париж, но отличното му представяне тази седмица ще го изкачи до 19-то място в света в понеделник. Джокович пък чака изхода от мача между Надал и Шаповалов, за да разбере с кого ще спори за трофея във френската столица.

 

ВТОРИ СЕТ:
 
1:0  - Григор започна много агресивно втория сет и накара Джокович да сбърка на два пъти, а след това и ас покачи на 40:0. Грешка от бекхенд на Джокович приключи гейма. 

1:1 - Джокович заби два аса в началото на гейма, като между тях сбърка бекхенд, за да даде първа точка в частта за българина. Перфектен форхенд на Гришо изравни. Страхотно разиграване доведе до точка на косъм за Джокович, а грешка на Гришо доведе до 1:1. 

2:1 - Отлична игра на Григор го изведе до 40:0 след точни сервиси и перфектно движение. Невъзможен ретур в мрежата на Ноле приключи частта.

2:2 - Топка аут на Гришо даде аванс на Ноле, но след това феноменална къса топка изравни, като дори сърбинът изръкопляска на съперника си. Последва обаче бомбен сервис по диагонала и две грешки на Димитров, които пратиха гейма в актива на Джокович.

2:3 ПРОБИВ! - Топки в аут и мрежата дадоха аванс от 0:30 на Новак в петия гейм. Гришо намали изоставането със сервис, но бекхенд в аут донесе две точки за пробив пред сърбина. Първата възможност бе елиминирана с ас, но втората излезе в аут и Джокович поведе.

2:4 - Джокович поведе с 30:0 след дълъг слайс на Григор и точен бекхенд по правата. Последва двойна грешка, която веднага беше компенсирана със сервис в тялото на Димитров, а след това и кик сервис за 4:2.

3:4 - Убедителен гейм за Григор, който приключва бързо след отлични сервиси и добра игра от основната линия!

3:5 - Непредизвикана грешка от форхенд на Григор започна осмия гейм. Колеблив ретур доведе до спокоен форхенд на Джокович и след нови две грешки на Димитров Ноле се доближи само на гейм от победата.

4:5 - Гришо изигра отличен гейм с перфектни сервиси и мощни атаки в един от най-бързите си геймове.

4:6 - Геймът започна с ново дълго разиграване, което отиде в актива на Джокович, а сервис покачи на 30:0. Форхенд в аут донесоха три последователни мач бола за сърбина, който взе сблъсъка още в първия възможен момент след топка в аут. 
 
ПЪРВИ СЕТ:
 
0:1 - Дълго откриващо разиграване завърши с форхенд аут на Гришо, а след това Джокович завърши точката с перфектен форхенд. Последва сгрешен ретур на Григор, но и двойна грешка за сърбина. Стигна се до много остър ретур на Димитров, който хвана в крачка Ноле и това доведе до 40:30, но отличен удар по диагонала прати гейма в полза на Ноле.

1:1 - Двамата размениха по една точка в началото на гейма. Отличен сервис и грешка на Джокович донесоха преднина от 40:15 за Григор, а след това сгрешен бекхенд изравнява резултата в геймовете.

1:2 - Дълго разиграване и бекхенд в мрежата на Григор донесе първата точка за Джокович, а след това последва и отличен форхенд на сърбина по правата. Ретур в аут и ас затварят гейма.

2:2 - Гришо започна с грешка, но след това два много остри сервиса успяха да му дадат преднина. Последва много добро излизане на мрежата, но и грешка от бекхенд по правата веднага след това. Перфектен ас прати гейма в полза на българина.

2:3 - Два аса на Джокович му дадоха бързо 30:0, но агресивен Григор го накара да сбърка след това. Сервис в тялото и ас приключиха гейма.

3:3 - Много агресивен Григор успя да накара Джокович на два пъти да сбърка ударите си в началото на шестия гейм. Първият му ас в мача и сгрешен форхенд на Ноле отново върнаха равенството в геймовете.

3:4 - След грешка на Григор в началото на гейма последваха две от сервиращия Джокович. Аут на Григор от форхенд и страхотно разиграване от дъното на корта отново върнаха аванса на Ноле, а сгрешена къса топка на Гришо приключиха всичко.

4:4 - Геймът започна с двойна грешка на Григор, но след това се реваншира с отлична игра и смач на мрежата. Последва нова отлична акция на българина, но и Джокович натисна с форхенда си за 30 равни. Грешка на Ноле и ас дадоха гейма в актива на българина. 

4:5 - Деветият гейм започна с фантастичен форхенд на Гришо, перфектен удар от мрежата донесе първа точка за Ноле в гейма, но последва двойна грешка. Два сгрешени бекхенда на Гришо доведе резултата до 4:5.

5:5 - Джокович натисна Григор в началото на гейма и поведе, но след това рисков ретур излетя в аут. Отличен сервис и нова грешка на сърбина дадоха аванс на Гришо, който затвори гейма с отличен къс диагонал.

5:6 - Геймът започна с 15:15, но помощ от мрежата обърка нашия тенисист и прати бекхенд в аут. Две грешки на българина и много силен сервис осигури тайбрек за Джокович.

6:6 - Геймът започна с отличен сервис, но и грешка от форхенд на Григор. Последва комбинация сечен сервис - деми воле, с която Гришо отново излезе напред. Ретур в аут и ас на българина донесоха тайбрек в първия сет.

6:7 (5) - Джокович спечели първата точка в тайбрека, а след това форхенд на линията за Григор накара Ноле да спре играта и да провери отсъждането. За щастие, топката беше перфектна и даде точка за нашия тенисист.Джокович стигна до пръв минипробив след грешка от форхенд на Гришо, но веднага отлична атака и смач на нашия тенисист изравниха резултата в тринайстия гейм. Перфектен сервис на сърбина оформи 3:2, но бомбен форхенд на Григор отново върна равенството при размяната. 

Вторият сервис на Гришо беше отново силен и последва грешка на световния номер едно. Двойна грешка на Ноле донесе нов минипробив в полза на българина, а след това Джокович беше под напрежение, но рискува достатъчно, за да накра съперника си да сбърка. Титанично разиграване завърши ужасно за Гришо, който излезе на мрежата, но прати топката в аут. Последва ново дълго разиграване и нова грешка за Димитров, който прати топката в мрежата. Последва изключително разиграване с над 30 удара и грешка на Димитров даде първия сет за световния номер едно. 

 
Надал: Не искам синът ми да ме запомни на корта

Испанецът няма намерение да играе още дълго

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки