Чехия се класира за Евро 2020 след обрат за осем минути (ВИДЕО)

Възпитаниците на Ярослав Силхави спечелиха с 2:1, след като изоставаха в резултата до 71-ата

Чехия се класира за Евро 2020 след обрат за осем минути (ВИДЕО)

Чехия е вторият отбор от нашата група "А", който си осигури участие на Евро 2020. Тази вечер възпитаниците на Ярослав Силхави победиха Косово с 2:1 в прекия сблъсък за второто място и така си гарантираха участие на финалите. Домакините на "Доосан Арена" в Пилзен трябваше да правят обрат, след като първи получиха гол в своята врата, дело на Нухиу в 50-ата минута. Чехите обаче реагираха блестящо на предизвикателството и тотално надиграха своя съперник, като с голове на Крал в 71-ата и Челустка в 79-ата минута обърнаха нещата в своя полза, а освен това можеха да спечелят и далеч по-убедително, като техен гол бе отменен, а също така нацелиха и две греди.

Първото полувреме двата тима играеха по-предпазливо. Все пак чехите бяха отборът, който по-често поглеждаше към вратата на съперника. В 7-ата минута опасен изстрел с глава на Каменчик бе спасен от вратаря. След това в 24-ата минута прекрасен удар от фаул на Якоб Янкто бе спасен от вратаря. При последвалия корнер пък Сучек стреля с глава над вратата.

Второто полувреме обаче бе пълно с емоции. В 50-ата минута почти от нищото Косово поведе в резултата. При едно центриране отдясно Нухиу с глава порази вратата за 0:1.

Домакините обаче реагираха като ужилени и заредиха атака след атака към вратата на съперника. В 60-ата минута Каменич стреля от точката на дузпата, но в ръцете на вратаря. След това в 67-ата минута гол на Чехия бе отменен заради нарушение срещу вратаря.

В 71-ата минута резултатът все пак бе изравнен. Алекс Крал с мощен шут извън наказателното поле порази вратата за 1:1

След това в 74-ата минута Сучек получи отличен пас сам срещу вратаря, но стреля покрай вратата. По-малко от минута след това изстрел от воле на Янкто се отби от гредата.

В 75-ата минута се стигна до разбъркване в пеналта, първо защитник на Косово изчисти пред голлинията, а след това шут на Ондрашек се отби от напречната греда.

В 79-ата минута натискът на Чехия доведе и до победен гол. При едно центриране от корнер топката не бе изчистена и стигна до Крал, който стреля с глава, а Челустка отблизо я чукна топката зад голлинията за 2:1.

Така Чехия вече има 15 точки и няма как да бъде изместена от второто място в класирането, тъй като Косово е с 11 точки на 3-ата позиция, а остава само един кръг. В неделя чехите гостуват в София на България, а Косово домакинства на Англия.

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки