НОВ СРАМ НА „ОЛД ТРАФОРД”: Астън Вила си тръгна с точка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед във втори пореден кръг стигна до пълен обрат, но допусна гол – 2:2

НОВ СРАМ НА „ОЛД ТРАФОРД”: Астън Вила си тръгна с точка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед продължава да разочарова феновете си.

„Червените дяволи” направиха разочароващо домакинско реми 2:2 с новака Астън Вила, който поведе на „Олд Трафорд” и в крайна сметка взе точка от XIV кръг на Висшата лига.

Домакините пък отново не убедиха с играта си в отсъствието на контузените Пол Погба и Скот Мактоминей, като във втори поред шампионатен мач стигнаха до пълен обрат срещу новак, но също като при визитата на Шефилд Юнайтед (3:3), взеха само точка.

Гостите поведоха в 11-ата минута с истински шедьовър на звездата си Джак Грийлиш, домакините изравниха с автогол на Том Хийтън преди почивката. След нея Линдельоф изведе хората на Солскяер напред в резултата, но 120 секунди по-късно Тайър Мингс изравни.

“Червените дяволи” изпитваха сериозни затруднения, като идеи не идваха от халфовата линия, а Хуан Мата, който играеше зад нападателя, почти не докосваше топката.

Астън Вила направи още няколко опасни атаки през първата част, макар в тима да имаше принудителна смяна, но не стигна до завършващ удар. Резервата Трезеге се отличи и със страхотен удар от трудна позиция, след който топката разтресе гредата.

Гостите сами си създадоха проблеми малко преди паузата, след корнер. Андреас Перейра намери с великолепно центриране Маркъс Рашфорд в наказателното поле и той засече с глава, топката се удари в страничната греда, след това във вратаря Том Хийтън и се озова в мрежата – 1:1. 

В началото на второто полувреме отборът на Солскяер заигра по-активно и овладя инициативата, като организира няколко добри атаки. В 64-ата минута домакините поведоха. След центриране, топката бе отклонена от Уесли и се озова на главата на Линдельоф, който направи резултата 2:1.

Преднината не се задържа дълго, тъй като две минути по-късно Тайрън Мингс изравни. Първоначално имаше съмнения, че английският национал е зад защитата на съперника, но след разглеждане на ситуацията се видя, че младокът Брендън Уилямс покрива засадата и попадението бе зачетено.

Изравнителният гол сякаш спря устрема на домакините и те трудно стигаха до положения в следващите минути. Все пак Антони Марсиал имаше отлична възможност да се разпише, но опита много технично да вдигне топката и я прати над вратата.

Така Юнайтед взе само точка и зае деветото място в класирането, като е само на три от новака Вила и на шест от зоната на изпадащите. 

Следващите два двубоя на "червените дяволи" са срещу Тотнъм и Манчестър Сити, а разликата до четвъртия Челси е 8 точки.

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки