Германски клиент за хищника Роналдо

Кристиано е вкарал най-много голове в Шампионската лига на немски отбори

Германски клиент за хищника Роналдо

Кристиано Роналдо дове­чера може да си върне поне донякъде усмивката. В рамки­те на седмица настроение­то на португалеца и съот­борниците му от Ювентус бе скапано тотално. Равен­ството срещу Сасуоло (2:2) и загубата от Лацио (1:3) не са­мо попречиха на хегемона да си върне лидерската позиция в Серия А, а изоставането от Интер се увеличи на 2 точки. Роналдо не пропусна да се разпише и в двата ма­ча, но между тях на егото му бе нанесен друг жесток удар, след като големият му конку­рент Лионел Меси получи "Златната топка" и вече му води с 6 на 5 отличия.

Довечера Ювентус госту­ва на Леверкузен в последен мач от група С, след като бианконерите предсрочно си осигуриха първото място. А мачовете срещу германци са истински мехлем за Роналдо. CR7 държи рекорда по отбе­лязани голове в Шампионска­та лига -127, но немските съ­перници са най-редовните му клиенти. Кристиано е наказвал цели 27 пъти клубове от федералната република, в не­говия личен Топ 3 попадат още италианци (18), францу­зи и англичани (по 12).

Най-много от него е стра­дал Байерн, мюнхенци са ин­касирали 9 гола, следват Борусия Дортмунд и Шалке 04 с по 7, Волфсбург с 3 и сегаш­ният съперник Леверкузен с 1. Единственият, който се е отървал невредим от зъбите на ненаситния португалски хищник, е Щутгарт. През 2003 г. Кристиано остава на сухо, след като е сменен чак в добавеното време накрая при 1:2 срещу швабите на "Мерцедес-Бенц Арена" в мач от групите на Шампионска­та лига с екипа на Манчестър Юнайтед.

Повече от ясно е, че че­столюбивият нападател ще изрови довечера терена на "Бай Арена" само и само да дръпне още на Меси. Един­ственият, който му диша във врата със 114 гола и е ре­ална заплаха за рекорда му. Аржентинецът няма как да скъси дистанцията през 2019-а, тъй като по треньорско решение не попадна в група­та за снощното гостуване на Интер.

Барселона и Ювентус продължават догодина по пъ­тя към Истанбул в битката за трофея. Това в пълна сте­пен важи и за съперничество­то между двамата съвремен­ни футболни титани.

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки