В ДЕРБИТО НА "ЕМИРАТС": Арсенал възкръсна, за да накаже Юнайтед! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пепе и Сократис спряха серията на "артилеристите" от четири шампионатни мача без победа

В ДЕРБИТО НА "ЕМИРАТС": Арсенал възкръсна, за да накаже Юнайтед! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Арсенал изигра най-добрия си мач от доста време насам и спечели с 2:0 дербито от 21-ия кръг на Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед. Никола Пепе и Сократис Папастопулос вкараха головете за "артилеристите", които записаха първи успех под ръководството на Микел Артета. Освен това лондончани прекъснаха серията си от четири шампионатни мача мача без победа. 
 
Победата на "Емиратс" изкачи Арсенал до десетото място в класирането с 27 точки, само на четири от петия Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" бяха спечелили последните си две срещи.
 
Домакините вкараха при първото си по-опасно положение пред вратата на Лено. В 8-ата минута Колашинац получи пас в наказателното поле и почти от аутлинията върна назад към Никола Пепе, който бе оставен непокрит и стреля във вратата за 1:0.
 
Арсенал продължи да бъде по-добрият отбор и създаде още няколко интересни положения, най-доброто от които в 30-ата минута, когато Пепе стреля от разстояние, но топката се удари в гредата. В 42-ата Лаказет засече центриране от корнер, Де Хеа спаси, но Сократис пръв стигна до топката и направи 2:0 за домакините. В добавеното време Хари Магуайър можеше да изравни, но ударът му с глава беше твърде слаб и Лено успя да спаси. 
 
Първата възможност след почивката беше на сметката на  гостите. В 53-ата минута Дан Джеймс опита изненадващ удар, който беше отразен от Лено. В 55-ата минута Фред стреля от дистанция, но в ръцете на вратаря.
 
 
Подобрението в играта на Юнайтед започваше все повече да се усеща в 59-ата минута Матич изведе Андреас Перейра очи в очи с вратаря, но ударът не намери целта. В 70-ата останаха сериозни съмнения за дузпа в полза на "червените дяволи", след като Аарън Уан-Бисака бе съборен на границата на наказателното поле, но съдията прецени, че няма основания да посочи бялата точка.
 
В 73-ата минута Мейсън Грийнууд стреля от дистанция по земя, но в ръцете на вратаря.  До края Арсенал удържа преднината си. 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
АРСЕНАЛ: 1. Лено, 23. Давид Луис, 5. Сократис, 31. Колашинац, 10. Йозил, 34. Джака, 15. Майтланд-Найлс, 11. Торейра, 14. Обамеянг, 9. Лаказет, 19. Пепе
 
 
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: 1. Де Хеа, 2. Линдельоф, 5. Магуайър, 23. Шоу, 29. Уан-Бисака, 31. Матич, 17. Фред, 14. Лингард, 21. Джеймс, 9. Марсиал, 10. Рашфорд
Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки