Барселона с драматична победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каталунците на два пъти изоставаха в резултата, но показаха характер

Барселона с драматична победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът на Испания Барселона постигна много ценна победа след 3:2 при гостуването си на Бетис в схватка от 23-тия кръг на Ла Лига. Каталунците на два пъти изоставаха в резултата, но показаха характер.

 

В третата минута съдията подмина явно нарушение срещу Лео Меси и ядоса аржентинеца. Минута по-късно Клеман Лангле блокира топката с ръка след изстрел на Набил Фекир. Първоначално съдията Санчес Мартинес подмина ситуацията, но след консултация с ВАР реферът назначи дузпа. Гостите от "Камп Ноу" реагираха мигновени и върнаха попадението с първата добра акция. Лео Меси "хвърли" великолепен висок пас към Френки де Йонг. Холандецът се промъкна зад защитата, овладя на гърди и реализира с крак от въздуха за 1:1.

В 23-тата изтеглилият се отдясно Гризман превъзходно намери Лео Меси в наказателното поле. Аржентинецът имаше време да овладее, след което се опита да насочи покрай вратаря Жоел Роблес, но стражът успя да парира с дясната си ръка. В 26-ата Артуро Видал не пое добре топката в центъра и даде тон на светкавична контра за домакините. Набил Фекир напредна отляво, Самюел Юмтити действа прекалено защитно и Фекир изпрати страховита топка по диагонала, към която Марк-Андре тер Стеген не съумя да реагира - 2:1.

 

В 37-ата гостите от "Камп Ноу" имаха претенции за високо вдигнат крак на Аиса Менди към главата на Клеман Лангле. Съдията прецени, че ситуацията е редовна. Минута по-късно Сержи Роберто извърши грубо нарушение, но съдията прецени, че то не заслужава втори жълт картон. В 45-ата Карлес Аленя стреля от границата на наказателното поле, получи се рикошет, при който все пак Тер Стеген успя да реагира.

 

В добавеното време на първата част Серхио Бускетс успя да изравни след спорна ситуация. Лео Меси центрира в наказателното поле, останаха големи съмнения за нарушение в атака на Лангле, а Бускетс успя да овладее с крак и да реализира от шест метра - 2:2. Въпреки очакванията, че съдията ще прегледа детайлно ситуацията той побърза да даде край на първото полувреме.

 

 

Второто полувреме започна с хубава атака на каталунците. В 47-ата минута Артуро Видал се включи в наказателното поле и подаде назад към Лео Меси. Аржентинецът шутира от 18 метра, а вратарят Роблес успя да избие в корнер. В 57-ата минута Кике Сетиен направи двойна смяна, пускайки Жорди Алба и Артур за сметка на Жуниор Фирпо и Артуро Видал. В 62-рата Сержи Роберто хитро прескочи топката, тя стигна до Лео Меси и се създаде голова ситуация. Аржентинецът финтира бранител и стреля с по-неудобния си десен крак. Ударът към близкия ъгъл беше отразен майсторски от вратаря.

 

В 67-ата Меси и Алба направиха двойно подаване, след което аржентинецът много технично завъртя топката към далечния ъгъл в опит да прехвърли вратаря. Стражът на Баломпие беше преодолян, но насочването не беше докрай прецизно  кълбото премина покрай гредата, за да излезе в аут. В 71-вата Артур падна в наказателното поле след контакт с Набил Фекир. Съдията прецени, че няма нарушение.

 

Минута по-късно "лос кулес" направиха пълен обрат след статично положение. Меси центрира, Лангле надскочи своя съперник и реализира с глава. Френският защитник успя да се разпише и заради подхлъзването на вратаря. В 76-ата съдията даде втори жълт картон на Набил Фекир. Френското острие се изнерви заради спорен жълт картон, реагира бурно и си заслужи изговането. В 79-ата и Клеман Лангле пое към съблекалните след втори жълт картон. Бранителят ненужно изрита Хоакин Санчес и беше изгонен.

 
 
СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
 
 
 
 
 
Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки