Наполи излъга Интер на "Меаца" и взе крехък аванс за Купата на Италия (СНИМКИ+ВИДЕО)

Фабиан Руи отбеляза единственото попадение и смълча трибуните в Милано

Наполи излъга Интер на "Меаца" и взе крехък аванс за Купата на Италия (СНИМКИ+ВИДЕО)

Лидерът в Серия А Интер допусна изненадващо поражение с 0:1 от Наполи при домакинството си от 1/2-финалите за Купата на Италия. Пертенопеите пристигнаха на "Джузепе Меаца" като аутсайдер, след като се намират в сериозна криза, докато "нерадзурите" постигнаха страхотен успех над Милан в неделното дерби на Милано. 

Въпреки очакванията, гостите се оказаха по-точни пред противниковата врата и макар, че създадоха повече опасности пред Оспина, домакините не стигнаха до гол за всичките 90 минути.

Домакините започнаха мача по-активно и в 6-ата минута стигнаха и до първи точен удар, след изстрел на Брозович.

Наполи пък стигна до първата си по-интересна възможност в 11-ата минута. Мертенс получи пас на границата на пеналта, но от движение стреля над вратата.В 17-ата минута Мартинес получи центриране отляво и стреля с глава, но над целта.

Малко след това Бираги стреля от фаул, но високо над вратата. В края на полувремето бранител на Интер игра с ръка в наказателното поле, но това стана напълно неволно след рикошет и съдията бе категоричен, че няма да отсъди дузпа.

Интер стартир втората част по-агресивно и в 50-ата минута Лукаку стреля опасно с глава, но Давид Оспина улови.

Наполи обаче се възползва от малкото си възможности, за да открие резултата. В 57-ата минута гостите организираха многоходова атака, Фабиан Руис си освободи пространство в наказателното поле и с мощен удар закова топката под гредата за 0:1.

"Нерадзурите" опитаха да реагират веднага и в 62-ата минута Лаутаро Мартинес стреля опасно по земя, но покрай вратата. В 66-ата минута в игра за Интер се появи Кристиан Ериксен и това веднага се усети. Плеймейкърът стигна до голова възможност в 72-ата минута, когато отправи далечен изстрел, който не бе никак далеч от целта.

Домакините стигнаха до една от най-добрите си възможности в мача в 75-ата минута. Мартинес се освободи и нахлу в наказателното поле, след което намери Лукаку на метър пред вратата, но между трима защитници и вратаря белгиецът не успя да отправи голов удар.

Четири минути преди изтичането на редовното време Ериксен отново стреля, но топката профуча покрай вратата. До края опитите на "нерадзурите" не се превърнаха в гол, макар Бираги да се опита да спечели дузпа за своя тим и така момчетата на Антонио Конте ще търсят обрат в сблъсъка на "Сан Паоло" на 5-ти март. 

Състави:

Интер: Падели, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Моузес, Барела, Брозович, Сенси, Бираги, Лукаку, Лаутаро

Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Манолас, Максимович, Марио Руи, Фабиан Руи, Даме, Зиелински, Кайехон, Мертенс, Елмас

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки