КРАХ ЗА МОУРИНЬО! Лайпциг дойде, видя и победи в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимо Вернер наказа англичаните от дузпа

КРАХ ЗА МОУРИНЬО! Лайпциг дойде, видя и победи в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)
Воденият от Жозе Моуриньо тим на Тотнъм катастрофира в първия си мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. РБ Лайпциг спечели с 1:0 в Лондон. Голът вкара Тимо Вернер от дузпа, а германците вече са фаворити за класиране в следващия кръг. Все пак остава още един един мач, но той ще се играе на "Ред Бул Арена" на 10 март.
 
РБ Лайнциг за пръв път в историята достига до тази фаза на надпреварата, след като записаха 3 победи, 2 ремита и 1 загуба в груповата фаза. Нещо повече, приказката за тях е на път да продължи.
 
Лайпциг рано можеше да поведе в резултата. Още първата им атака в мача завърши с изстрел на Патрик Шик, който обаче мина встрани. Секунди по-късно отбита от Санчес топка попадна в Анхелино. Крайният бранител шутира от малък ъгъл и само добрата намеса на френския страж и помощта на страничната греда, отърваха "шпорите". Последва нов шанс за Лайпциг, но реферът отсъди засада на Тимо Вернер.
 
 
Тотнъм отговори в 8-ата минута. Бергвайн получи  извеждащ пас от Ло Селсо и стреля, но Гулачи демонстрира демонстрира добра реакция. Играч на "шпорите" имаше шанс за добавка, но топката му дойде неудобна и той стреля неточно.
 
В 17-ата минута Патрик Шик можеше да открие резултата след добър изстрел с глава, но опитът топката мина на сантиметри от страничния стълб. В следващите десетина минути темпото на двубоя спадна.
 
 
Нов великолепен шанс за Лайпциг се откри в 36-ата минута. Вернер беше оставен непокрит, но не успя да преодолее Лорис. Две минути по-късно Деле Али остана под топката при центриране пред съперниковата врата.
 
Второто полувреме започна с опасност пред вратата на гостите Серж Орие подаде към Моура. Бразилецът се опита с едно докосване да прати топката в далечния ъгъл на Гулачи, но вратарят внимаваше и спаси.
 
Лайпциг поведе в 57-ата минута. Бранителят на домакините - Бен Дейвик, фаулира Конрад Лаймер в наказателното поле на Тотнъв. Джунейт Чакър видя отлично ситуацията и посочи бялата точка. Зад топката застана Тимо Вернер, който не сгреши - 0:1!
 
 
В 61-ата минута Гулачи трябваше да спасява удар на Ло Селсо. В ответната атака Шик се озова очи в очи с Лорис, но и този път французинът намери начин да спаси. Моуриньо не издържа и прибегна до двойна смяна, вкарвайки Танги Ндомбеле и Ламела за сметка на Деле Али и Фернандеш. 
 
В 73-ата Ло Селсо изпълни пряк-свободен удар, при който Гулачи докосна топката, след което тя се отби в гредата. В 86-ата унгарският страж на Лайпциг пак показа класа. Малко преди края Моура пропусна да се разпише с глава.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ТОТНЪМ: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Санчес, Дейвис, Уинкс, Фернандеш, Ло Селсо, Али, Бергвайн, Моура
 
РБ ЛАЙПЦИГ: Гулачи, Клостерман, Ампаду, Халстенберг, Мукиеле, Забитцер, Лаймер, Анхелино, Нкунку, Вернер, Шик Гулачи, Клостерман, Ампаду, Халстенберг, Мукиеле, Забитцер, Лаймер, Анхелиньо, Нкунку, Вернер, Шик
Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Ас на Реал с фрактура, под въпрос за финала

Вижте подробности

Тръпката е на Острова: Невиждан в историята рекорд или изненадата на десетилетието?

Клубните първенства из цяла Европа изглеждат до голяма степен предрешени, но интрига все още има в един от най-силните шампионати

Барса сложи 500 млн. евро цена на един от талантите си

Пау Кубарси подписа нов договор

Само четирима треньори елиминирали Анчелоти на полуфинал

Сър Алекс е сред тях

Национал на България в топ 3 на Серия Б

Петко Христов с висока оценка в Италия

Алфонсо Дейвис: Срещу отбор като Реал Мадрид да водиш с 1:0 не е достатъчно

Вижте какво каза голмайсторът на Байерн

Белингам: Искам да повторя Зинедин Зидан

Вижте каво каза халфът на Реал Мадрид

Байер (Леверкузен) ще удари отново Рома

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки