Нов в Панагюрище: Ще дам всичко от себе си Оборище да е фактор в Трета лига

Вижте интервю на Никола Мицански и коментара на президента Илия Анчев

Нов в Панагюрище: Ще дам всичко от себе си Оборище да е фактор в Трета лига

Още един футболист, преминал през Беласица, е вече част от Оборище Панагюрище.

След Васил Тачев и Ели Маркес, Никола Мицански е третият футболист, носил екипа на мъжкия отбор на Беласица Петрич, който вече е част от отбора на Оборище Панагюрище.

Информацията потвърди президентът на клуба Илия Анчев, който сподели средното:

„Знаете, че започнахме по-късно лятната подготовка на мъжкия отбор по известни причини. В движение продължаваме селекцията. Последните привлечени при нас са вратаря Уго Гомейро - бразилец, преминал през отборите на Пирин Разлог, ФК Кюстендил и Дунав, Даниел Васев - син на известния български футболист Димитър Васев, за последно играл в Спортист Своге, Иван Великов - за последно играл в Ботев Ихтиман, Милко Георгиев - за последно в ЦСКА 1948, Желсон Таварес и Улисес Сантос - с португалски паспорти и Никола Мицански - за последно във Вихрен, прекъснал за известно време заради контузия. При нас са и четирима от ДЮШ на клуба. Ще гоним челните места през настоящото първенство на Югозападната Трета лига, но поставена цел за влизане във Втора лига нямаме, защото бюджета ни е редуциран.”

27-годишният Никола Мицански е роден на 25 юни 1993-а в Сандански. Първи стъпки във футбола прави в ДЮШ на Пирин Благоевград, където престоява две години при треньора Методи Стоянов-Мечо. Веднага след това е в известната ДЮШ на Христо Стоичков в Етрополе, където негови треньори са Петър Христов и Атанас Атанасов-Орела. Окичва се с шампионска титла с юноши младша възраст на Чавдар Етрополе. След това неговият треньор Орела го привлича преждевременно в мъжкия отбор. По-късно играе в отборите на Малеш Микрево, Ботев Враца, Беласица Петрич, Спартак Плевен, Поморие, отново Спартак Плевен и Вихрен Сандански. Заради проблеми в коленете поддържа формата си без да е ангажиран с представителен отбор от някъде. Новопривлеченият Мицански се съгласи да даде ексклузивно интервю.

- Никола, как се озова в мъжкия отбор на Оборище Панагюрище?

- С Георги Иванов от треньорския щаб на Оборище бяхме заедно в Ботев Враца, а с Ели Маркес сме приятели покрай футбола. Ето така аз съм вече част от тима от Панагюрище. 

- Как се чувстваш в новия си отбор?
- Супер! Посрещнат бях много добре както от президента на клуба г-н Анчев, така и от треньорския щаб и колегите. С част от футболистите съм се срещал по футболните терени като състезатели от различни отбори. 

- Взе ли участие в първия победен мач на отбора от новото първенство?
- Да, бях поставен на поста централен защитник и смятам, че се справих добре след дългото ми отсъствие от терена по известни причини и заедно с колегите успяхме да зарадваме ръководството на клуба и феновете с победа над отбора на Банско. 

- С каква мисъл прие да облечеш фланелката на Оборище Панагюрище, който е бивш член на втората професионална лига и е винаги сред водещите в ЮЗ трета лига?
- Имах представа за този отбор и че при тях нещата са на много високо равнище както организационно, така и от финансова гледна точка. Длъжен съм, след като бях поканен, да се отчета по достоен начин за доверието и смята да продължавам в същия дух. 

- Възможно ли е с последните новопривлечени футболисти отборът на Оборище да окупира челото на таблицата?
- Уверен съм, ако играем така, както бе срещу Банско, а защо не и още по-добре, да накараме останалите отбори от групата да се съобразяват с нас и моят отбор да бъде сред фаворитите в ЮЗ трета лига. 

- Ти не си от вчера във футбола. Познаваш отборите участници в ЮЗ трета лига. Кои от тях ще бъдат кандидати за първото място в таблицата?
- За мен фаворит е отбора на Вихрен през настоящото първенство. Познавам играта на футболистите. Константин Динев е стабилен спонсор, материалната база се подобрява непрекъснато, време е вече отборът на Вихрен да се озове във втора професионална лига след като  Миньор Перник, Септември Симитли и Спортист Своге не са вече в групата. 

- Какво ти е мнението за футбола в България, по-точно за участниците в Ефбет лига?
- Очаквам през настоящото първенство на постоянния в последните 9 години отбор на Лудогорец Разград да се противопоставят от ЦСКА София, а защо не и ЦСКА 1948, които имат стабилен спонсор и привлякоха много опитни и класни футболисти. 

- Как определяш жребия , изтеглен за 4те български отбори-от които Лудогорец за ШЛ и ЦСКА София, Локомотив Пловдив и Славия – за лига Европа?
- Очаквам всички да прескочат и преодолеят първите си противници, като им пожелавам да се класират колкото може по-напред. 

- Какво си пожела, пристигайки като футболист в Оборище Панагюрище?
- Да стана един от любимците на стадион Орчо Войвода, да бъда жив и здрав, претърпях доста контузии и дано всичко лошо е в миналото и да изиграя най-силния си сезон във футболната ми кариера. 

- Девизът ти в живота?
- Винаги гледай на нещата позитивно!
Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки