Хърватска гръмна: Обща балканска лига от 2015 г.

УЕФА е дала зелена светлина за проекта, твърди вестник „Глобус"

Хърватска гръмна: Обща балканска лига от 2015 г.
УЕФА е дала зелена светлина за обща Балканска лига, гръмна във вчерашния си брой хърватският вестник „Глобус". Според източници на изданието от европейската футболна централа са показали индикации за задвижване на проекта, като срокът за старта на лигата е 2015 година.
 
Както е известно, преди около година се появи за пореден път идеята за създаване на балкански клубен турнир, като сред инициаторите бе и българският ЦСКА. Тогава се проведоха няколко срещи и сондажи, но, общо взето, проектът не бе приет с охота.
 
Според „Глобус" сега нещата стоят малко по-различно и УЕФА са дали индикации за одобряване на проекта с цел да се засили конкуренцията на Балканите. Изданието обаче не посочва подробности за формата и наградния фонд на проекта. Според източници на вестника съществува дори вероятност лигата да бъде във формат на първенство, като в него да вземат участие само водещите клубове.
 

Досега се предполагаше, че една евентуална балканска лига може да бъде само на предварителни групи и след това да има елиминации по подобие на Шампионската лига и Лига Европа.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки